UNGDOMSSERIE: Dylan Minette spiller Clay Jensen i Netflix-serien 13 gode grunner. Foto: NETFLIX
UNGDOMSSERIE: Dylan Minette spiller Clay Jensen i Netflix-serien 13 gode grunner. Foto: NETFLIXVis mer

Strømmetips

Dette bør du se på nett-tv i helga

Nytt på Netflix, og en dokumentar du ikke bør gå glipp av.

En snedig ungdomsserie om selvmord, en dokumentarfilm om norsk islamisme, eller en ny sesong av et kjent og kjært spiondrama?

Her har du tre gode grunner til å sitte foran tv-skjermen (eller nettbrettet eller mobilen) i helga.

Foto: NETFLIX
Foto: NETFLIX Vis mer

«13 gode grunner» på Netflix

Netflix’ nye originalserie er en high school-serie som fint kan sees av voksne (kan ikke alle det nå?). Den er basert på en ungdomsbok med samme navn, og både bitende aktuell og samtidig bygget opp som en finurlig thriller. Den handler om Clay, som får en pappeske med kassetter i posten, to uker etter at venninna Hannah tok livet sitt. På kassettopptaket forteller hun de 13 årsakene til at hun gjorde det, og han er en av dem.

Ubaydullah Hussain. Foto: Øystein Norum Monsen
Ubaydullah Hussain. Foto: Øystein Norum Monsen Vis mer

«Den norske islamisten» på NRK

Hvis du ikke fikk med deg den nye Brennpunkt-dokumentaren på onsdag, er det bare å finne den i NRK-appen med en gang. I tre år har filmskaperne fulgt Profetens Ummah og deres tidligere frontfigur Ubaydullah Hussain – mannen som denne uka ble dømt til ni års fengsel for terrorrekruttering. Filmen tar oss med på innsida av det islamistiske miljøet, og gir et viktig innblikk i hvem de er og hva som driver dem.

«The Americans» på Netflix

Dette bør du se på nett-tv i helga

Netflix har kommet til sesong fire av vår favoritt-spionserie fra 80-tallet, og nå tetner det seg om mulig enda mer til for Philip og Elizabeth. Amerikanske tenåringsforeldre på dagtid og morderiske sovjetiske spioner på nattestid: Var det noen som trodde at det kunne bli en knirkefri kombinasjon? Spenning i bøtter og spann er det fortsatt, et fantastisk soundtrack, og lageret av hysteriske kostymeskift virker utømmelig.