Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Strømmetips

Dette bør du se på nett-tv i helga

True Crime, finansskandale - og en het komiserie med selvbiografisk tilsnitt.

TRAILER: Robert de Niro spiller hovedrollen som Bernie Madoff i HBO-filmen «The Wizard of Lies». Video: HBO NORDIC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ingenting å se på tv i helga? Her får du tre tips, fordelt på tre ulike strømmetjenester.

For hvem vil vel være ute i sola når du kan sitte inn og se på kvalitets-tv?

«The Wizard of Lies» på HBO Nordic

Bernie Madoff-saken slo ned som en bombe, langt utover finansverdenen, da han la kortene på bordet i 2008 og innrømmet pyramidesvindel for 50 milliarder dollar. Denne filmen er en fascinerende gjennomgang av historien, og et forsøk på å svare på hvordan i alle dager det kunne gå så langt. Robert de Niro spiller hovedrollen, og Michelle Pfeiffer kona Ruth, og begge ligner sine rollefigurer på en prikk.

«I Love Dick» på Amazon Prime

Mens vi først er i gang med biografiske fortellinger: Denne nye komiserien er basert på Chris Kraus kultroman ved samme navn fra 1997. Romanen igjen er en semi-selvbiografisk historie om hennes egen forelskelse i den mystiske sosiologen Dick, og hvordan det påvirker forholdet til hennes mann, filosofen Sylvére Lotringer. Som tv-serie er det annerledes, morsomt - og ganske hett. Boka kom også ut på norsk denne våren.

TRAILER: «I Love Dick» kan streames på Amazon Prime. Vis mer

«The Keepers» på Netflix

Denne siste true crime-dokumentaren til Netflix er kraftig kost. Den forteller ikke bare en uhyggelig historie om drap, overgrep og fortielser i den katolske kirken i Baltimore. Gjennom dybdeintervjuer med ofre gir den også et sterkt innblikk i konsekvensene av overgrep, og hvorfor det kan være så vanskelig å avsløre ugjerningene. Ikke bare i et dypt religiøst miljø som dette.

TRUE CRIME: Netflix med en ny serie. Video: Netflix Vis mer Vis mer Vis mer
Hele Norges coronakart