Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dette bør du se på TV i kveld

Dagbladet FREDAG guider deg trygt gjennom fredagskvelden.

|||Se.no: Alt om tv-kvelden

17.40 «Et ikons siste dager» Discovery World

Morbid fascinasjon og kjendiser er en uslåelig kombinasjon når man virkelig skal synke ned i godstolen, en varmende bekreftelse til eget legeme om at nå er det helg og TV-tid. I kveld er det rånekonge og filmstjerne James Dean som står i posthumt fokus.

Hva skal du se i dag? Rop ut på Se.no!

19.30 «How She Move» Canal+ Film HD

Forutsigbare filmer om unge dansetalenter som går fra trange kår til Den Store Konkurransen er sjelden noe å skrive hjem om. Da denne kanadiske saken dukka opp i fjor var den derfor et friskt pust for flere enn bare dansefjortiser med UKM-ambisjoner. How She Move viker riktignok ikke nevneverdig fra dansefilm-malen, men vinner på en skittenrealistisk setting og en gjennomført sjarmerende hovedperson i form av True Blood-stjerne Rutina Wesley.

21.30 «Dinner For Five» Star

Hele uka slites man mellom TV3 og TVNorges middagsselskaper for folk som vanligvis er fyllstoff for Se & Hørs småspalter, men på fredagen blir det så merkelig stille. Det er nesten så man savner den overbrukte voiceoveren midt i matpludderet, men bare nesten. Lar man sitt søkende blikk gli utover landegrensene finner man imidlertid ut at skuespiller Jon Favreau også har for vane å invitere til prat og mat. Denne gangen er det fire «var ikke han/hun med i den der filmen?»-skuespillere som er sultne.

00.00 «Hot Fuzz» TV3+ Danmark

«Melding til Simon Pegg! Det var melding til Simon Pegg! Vennligst gi opp drømmen om filmkarriere via treige Hollywood-komedier og kom til skranke 5. Din venn og skrivepartner Edgar Wright står og venter på at dere skal jobbe sammen igjen.» Omtrent sånn lyder det over høyttaleranlegget hver gang Simon Pegg går innom et kjøpesenter eller et sykehus. Det er plagsomt men fortjent, mannen bak Shaun Of The Dead og Hot Fuzz har gjort skuffende rollevalg de siste årene. Nå ryktes det imidlertid at The World's End, den siste filmen i duoens Cornetto-trilogi, omsider er underveis. Mens Pegg igjen klatrer mot tilgivelsens tinder kan og bør man se ham som degradert politimann på den britiske landsbygda i duoens forrige mesterverk.

Sjekk ut alle kveldens filmer med terningkast på Se.no.

Denne teksten er hentet fra dagens utgave av Dagbladet FREDAG.

Gullrekka: Hentet fra dagens Dagbladet FREDAG.
Gullrekka: Hentet fra dagens Dagbladet FREDAG. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media