Dette bør du strømme denne helga

Dagbladet gir deg ukas strømmetips.

«BUFFY THE VAMPIRE SLAYER» – Netflix

Dette bør du strømme denne helga

Da jeg var ung handlet ikke populærkulturelle vampyrer om å glitre i solen og synes synd på seg selv. Det handlet om Buffy. Serien som fikk ta del i første generasjon av det som ble fjernsynets gullalder fyller 20 år i disse dager. Tygg litt på den. Og så kan du tygge litt på denne serien, om highschooljenta som dreper monstre som tygger på andres halser, mens hun fordriver både ekte og metaforiske tenåringsdemoner.

«THE PERKS OF BEING A WALLFLOWER» – Netflix

Dette bør du strømme denne helga

Emma Watson blir musikalstjerne denne uken med spillefilmversjonen av Disneys «Skjønnheten og Udyret». Men det er i dette morsomme og såre oppvekstdramaet, om veggprydgjengen som finner hverandre i sin felles utenforskap, at Hermine Grang for alvor viste at hun var mer enn en barnestjerne.

«PARADISE HOTEL» – Viafree

Dette bør du strømme denne helga

Endelig er den nye sesongen her! Programmet som alle har en mening om, få tør å innrømme at de ser på, og enda færre at de elsker. Bak fordommene og de oljeinnsmurte kroppene skjuler et av Norges mest velproduserte tv-programmer seg. Pærra er pur reality-essens, så spisset opp mot konflikt, kopulering, og blottlegging av vår alles, menneskelige dårskap at det hele går opp i en høyere, surrealistisk enhet. Perfeksjon.

Og her kan du lese en oppsummering av årets første episode, skrevet av en eller annen fyr med fritidsproblemer.