- Dette bør få blodet ditt til å koke

«Kongen av Bastøy» falt i god, britisk jord.

GODE ANMELDELSER: Storbritannia-aktuelle «Kongen av Bastøy» høster ros i britisk presse. Foto: Agnete Brun / Euforia Film
GODE ANMELDELSER: Storbritannia-aktuelle «Kongen av Bastøy» høster ros i britisk presse. Foto: Agnete Brun / Euforia Film Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag hadde den norske dramafilmen «Kongen av Bastøy» premiere i Storbritannia.

Da filmen hadde norsk kinopremiere i 2010, belønnet Dagbladet filmen med terningkast fem. Nå tar henter også britene fram positive ord i sine anmeldelser.

Marius Holts film, som på engelsk har fått tittelen «King of Devil's Island», roses nemlig opp i de britiske skyene.

- Imponerende kraft På rollelista står filmveteranene Kristoffer Joner og Stellan Skarsgård. I tillegg har også Benjamin Helstad og Trond Nilssen bærende roller i filmen.

The Guardians anmelder Xan Brooks mener Skarsgård gir en «herlig vektet og autoritær» ytelse i filmen, mens Jason Solomons, som har anmeldt filmen for samme avis, har følgende å si:

- Det er en imponerende kraft i skuespillerprestasjonene, og midt i is og snø, brenner filmen med en følelse av urettferdighet som fortjent gjorde den til en hit i Norge, skriver Solomons i anmeldelsen.

- Knusende formidling The Independent kaller filmen et «fengslende drama» og deler ut lovord til både Skarsgård og Helstad:

- Det dystre, vindpiskede landskapet kan få deg til å hakke tenner, mens regimets overgrep, tilskyndet av bestyrerens splitt-og-hersk-strategi, bør få blodet ditt til å koke. Skarsgård måler ut en potent dose manipulerende ondskap, mens Helstad gjør godt arbeid som tornen i hans side, skriver Anthony Quinn, avisas anmelder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer