LEDER

Dette bør skremme deg

La 2020 bli et tiår for klimahandling. Noe annet kan vi ikke akseptere.

SKOGBRANNER: Skogbrannene herjer i dette flyfotoet fra Australia. Tusenvis av turister og fastboende er rammet og har flyktet fra områdene. Militæret er satt inn for å bistå i arbeidet. Foto: NTB Scanpix / AP
SKOGBRANNER: Skogbrannene herjer i dette flyfotoet fra Australia. Tusenvis av turister og fastboende er rammet og har flyktet fra områdene. Militæret er satt inn for å bistå i arbeidet. Foto: NTB Scanpix / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert
Sist oppdatert

Australia befinner seg for tida i en historisk varmebølge. Fjoråret var det varmeste som er registert siden målingene startet. Brannene holder på å fortære deler av landet, dødsfallene stiger og lederen av den australske delstaten New South Wales har iverksatt tvungen evakuering av et stort antall mennesker.

Statsminister Scott Morrison er under sterk kritikk for ikke å ha gjort nok, han la til og med juleferien til Hawaii midt under infernoet. Ferien måtte avbrytes, og Morrison måtte reise hjem med halen mellom beina.

Nå forsøker han å redde stumpene.

Det er skrekkfilmscener som utspiller seg. Lokale medier melder om lange køer av mennesker som vil fylle bensin på bilene sine.

Myndighetene har iverksatt tvungen evakuering av et område på 260 kilometer. Australia er vant med skogbranner, men dette sprenger skalaen. Dette er ifølge BBC den største tvungne relokaliseringen i området noensinne.

Hvis du trenger en beskrivelse av tilstandene som klimaendringene vil øke sannsynligheten for, trenger du ikke lete lenger.

Vil du ha en så ordnet og sikker landing som mulig? Vil du bidra til å dempe effektene av klimaendringene? Da engasjerer du deg i klimasaken og følger med på hvilket parti du tror vil føre den mest effektive politikken. Slik kan du bidra til politisk endring i Norge, reduserte utslipp og bidra til å styrke vår relativt sterke stemme på den internasjonale scenen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer