DEBATT

Barnevern:

Dette burde du sagt til BBC, Helleland

La meg gjøre et forsøk på å være kommunikasjonsrådgiver for en stund og gi statsråden et sitat hun kunne brukt i BBC-dokumentaren om norsk barnevern.

BURDE SVART: Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland har gjennom mange år i møte med journalister lært seg å besvare de fleste spørsmål med svar hun kan stå inne for, ganske uavhengig av spørsmålene som stilles, skriver innsenderen.
BURDE SVART: Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland har gjennom mange år i møte med journalister lært seg å besvare de fleste spørsmål med svar hun kan stå inne for, ganske uavhengig av spørsmålene som stilles, skriver innsenderen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland takket nylig nei til å snakke til verden om norsk barnevern.

BBC World News er en av verdens største kringkastere, og sender for tida en kritisk dokumentar om deler av det norske barnevernet. Dette føyer seg inn i rekken av ytterst kritiske blikk på det norske barnevernet fra utenlandske medier og myndigheter.

BBCs dokumentar, laget av den kjente dokumentaristen Tim Whewell, er av det jeg har sett det desidert mest seriøse og saklige innspillet i denne flommen av kritikk. Likevel, også hans dokumentar baserer seg på enkeltsaker og enkeltpersoners feilgrep, og er ikke en omtale av systemet som helhet.

I dokumentaren, som vil sendes i seks repriser til så godt som alle land i verden, lages det et nummer av at Norges minister for barnevern avviste å uttale seg til BBC. I Dagbladets artikkel om samme sak siteres en e-post fra departementets kommunikasjonsansvarlige som blant annet begrunner avslaget med at «de ikke kan kommentere enkeltsaker».

Dette er å skusle bort en unik mulighet, en mulighet til å si noe om statens ansvar for å verne barn, om hvor komplisert dette er og hvor viktig det er å lære av alle feil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer