SVENSK KRIM: «Springflo» kan nytes i sin helhet på NRKs nett-tv. Foto: SVT
SVENSK KRIM: «Springflo» kan nytes i sin helhet på NRKs nett-tv. Foto: SVTVis mer

Dette burde du strømme denne uka

Bruk dagene på krim fra Sverige, humor fra USA eller hobbiter fra Middle Earth.

SPRINGFLO

NRK nett-tv

Denne svenske krimmen i ti episoder har rullet over lineære tv-skjermer i sommer, men i noen få uker framover kan den nytes i sin helhet på nett-tv. Perfekt for en maratonøkt eller tre. «Springflo» henter kanskje vel mye av de overflatiske trekkene fra «Broen», med en til forveksling lik introlåt og en ung og urokkelig kvinnelig hovedrolle på oppdrag i en gammel sportsbil. Men plottet er spennende og skuespillet er godt, særlig fra «Sveriges Bjørn Sundquist», Kjell Bergqvist.

THE COMEBACK

HBO Nordic

Foto: HBO
Foto: HBO Vis mer

Denne lille humorperlen har gått under radaren både én og to ganger, først ved premieren av første sesong i 2005, så da serien gjorde comeback, hehe, i 2014. «Friends»-veteran Lisa Kudrow spiller en avdanket komedieskuespiller som setter alt inn på å gjøre nettopp et stort comeback, med et kamerateam på slep. Andre sesong skrur flauhetsfaktoren opp til det ekstreme.

THE HOBBIT: BATTLE OF THE FIVE ARMIES

Netflix

Foto: New Line Cinema
Foto: New Line Cinema Vis mer

Fra og med forrige uke er tredje og siste film i Hobbiten-serien tilgjengelig på Netflix. Bilbo (Martin Freeman) og dvergegjengen hans presses fra alle kanter i det endelige slaget om gullet i Lonely Mountain, eller Ensomfjellet om du vil. Klarer man å glemme hele Hobbiten-boka, som ikke engang beskriver slaget, kan jo finalen nytes som en storslått effektorgie.