Anmeldelse: Marion Ravn - «Tyv»

Dette burde hun ha gjort for lenge siden

Marion Ravns overgang til morsmålet gir fullstendig mening.

NY VEI: Marion Ravn er aktuell med sin første singel på norsk. Foto: Blackbird Music
NY VEI: Marion Ravn er aktuell med sin første singel på norsk. Foto: Blackbird Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SINGEL: Hvordan de respektive solokarrierene til Marit Larsen og Marion Ravn ble født ut av samme bandprosjekt er en av livets store gåter.

Den musikalske avstanden mellom «Under The Surface» og Meatloaf-duetten «It’s All Coming Back to Me Now» kunne strengt tatt ikke ha vært større da de to bandvenninnene satset hver for seg på midten av 00-tallet.

Nærmere 15 år har gått siden den gang. Med mildt sagt varierte resultater.

For selv om presseskrivet beskriver henne som en av Norges mest kjente artister, er det nok fortsatt en utfordring for de fleste å ramse opp tre av Ravn sine låter på rappen.

I ly av hennes tilbakelagte drøm om et eventuelt internasjonalt gjennombrudd, gir Lørenskog-sangerens overgang til morsmålet derfor fullstendig mening. Preget av bruddet med snowboard-proffen Andreas Ygre Wiig er det også en etterlengtet personlig Ravn som dukker opp på «Tyv» – første singel fra det kommende albumet «Mellom disse 4 vegger».

Lett å tolke som et stikk til personen som "stjal" hennes gamle liv, trenger man likevel noen sekunder for å venne seg til den nye og enda ikke helt perfeksjonerte låtskrivingen på norsk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.