Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dette er 90-tallets DIVAER

Den tid er forbi da drømmekvinnen lå nybleket på divanen med smale øyne, matt blikk og sigarettrøyk sivende ut av munnviken. Hollywoods nye divaer «lever i tida». De er moderne, selvstendige kvinner rundt 30. Her er de nye superkvinnene Hollywood har trukket til sitt bryst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den moderne diva blir fortsatt vartet opp, men hun er ikke lenger det oppmerksomhetssyke luksusdyret hun en gang var. 90-tallets idealkvinne er en høyst oppegående dame. Velsituert og velorientert. Hun vet hva hun vil, men har lagt fra seg de kjølig spekulative faktene til Marlene Dietrich. Hun er deilig, men på langt nær dum. Har hun trutmunn som Brigitte Bardot, bruker hun den heller til å diskutere enn å skjære forførende grimaser.

Marilyn Monroe ville trolig vært arbeidsledig skuespiller hadde hun levd i dag. Med mindre hun hadde lagt om stilen. 90-tallets divaer løfter ikke skjørtet, om det kommer aldri så mye trekk fra t-banen. Da Demi Moore viste trusekanten i «Streaptease», var det neppe for å være søt.

«Action-babes»

Sammen med Ashley Judd er Jennifer Tilly er kanskje den av Hollywoods nye yndlinger som lever tettest opp til det klassiske idealet. Ironisk nok gjør hun det til fulle i den kontroversielle filmen «Bound», og det er en annen av Hollywoods nye superbabes, Gina Gershon, som er målet for hennes kvinnelist og kjærlighet.

Hollywoods nye yndlinger er modeller eller actionbabes. Og aller helst begge dele. For øyeblikket troner Hale Berry (31) øverst på lista over de nye Hollywood-divaene under kallenavnet Queen of Hollywood. Hun slo seg opp som modell og skjønnhetsdronning i filmbyen. Etter hvert ble det filmroller, og nå har hun tatt skrittet over til å bli superstjerne.

Hun er ikke den eneste eksmodellen blant Hollywoods mest ettertraktede kvinner. Elisabeth Hurley (33) var allerede veletablert supermodell da hun i tillegg ble kjent som kjæresten til «han som ble tatt på fersken». Nå vet alle hvem både hun og dama som forlystet typen hennes er, og i dag er Elisabeth å se på alle kjendisfester i filmbyen. Men ingen vet om hun fortsatt er sammen med Hugh Grant.

På vekta

Det er ikke bare som mennesketyper at Hollywoods kvinneideal har forandret seg. Fysikken er definitivt ikke som den en gang var. Før var det «in» med runde former. Nå skal skuespillerne helst ha figur som en kleshenger, og ser de ikke ut som anorektiske sylfider, skal de ha muskler så det holder. Demi Moore (35) måtte tåle å være mobbeoffer numero uno etter at hun kastet klærne i «Streaptease», men karret seg tilbake blant yndlingene igjen da hun gjenoppsto i filmen «G.I. Jane». Da som et kvinnelig svar på Rambo med muskler og hårsveis som selv hennes nyseparerte machomann Bruce Willis kunne misunt henne.

At idealkroppen har forandret seg, har ikke minst Mira Sorvino (30) fått erfare. Hun gikk kraftig opp i vekt for å spille Marilyn Monroe i en amerikansk TV-film, men måtte brutalt gå ned igjen for å tilpasse seg 90-tallet.

I dag skal du helst se ut som Tyra Banks . Fotomodellen skiller seg ut i dette selskapet med sine 180 centimeter over havet. 24-åringen som bare drasser rundt på 57 kilo, høyden til tross, sier hun spiser akkurat hva hun liker. Hun spiser bare litt mindre enn hun har lyst til. Stort sett kylling og grønnsaker. Ikke dårlig for en av tusenårsskiftets vordende superryper.

DET NYE IDEALET: Hale Berry (31) går bare under kallenavnet Queen of Hollywood. Den tidligere modellen er selve prototypen på det nye Hollywood-idealet og troner som skjønnhetsdronning i filmbyen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!