Dette er 90-tallets DIVAER

Den tid er forbi da drømmekvinnen lå nybleket på divanen med smale øyne, matt blikk og sigarettrøyk sivende ut av munnviken. Hollywoods nye divaer «lever i tida». De er moderne, selvstendige kvinner rundt 30. Her er de nye superkvinnene Hollywood har trukket til sitt bryst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den moderne diva blir fortsatt vartet opp, men hun er ikke lenger det oppmerksomhetssyke luksusdyret hun en gang var. 90-tallets idealkvinne er en høyst oppegående dame. Velsituert og velorientert. Hun vet hva hun vil, men har lagt fra seg de kjølig spekulative faktene til Marlene Dietrich. Hun er deilig, men på langt nær dum. Har hun trutmunn som Brigitte Bardot, bruker hun den heller til å diskutere enn å skjære forførende grimaser.

Marilyn Monroe ville trolig vært arbeidsledig skuespiller hadde hun levd i dag. Med mindre hun hadde lagt om stilen. 90-tallets divaer løfter ikke skjørtet, om det kommer aldri så mye trekk fra t-banen. Da Demi Moore viste trusekanten i «Streaptease», var det neppe for å være søt.

«Action-babes»

Sammen med Ashley Judd er Jennifer Tilly er kanskje den av Hollywoods nye yndlinger som lever tettest opp til det klassiske idealet. Ironisk nok gjør hun det til fulle i den kontroversielle filmen «Bound», og det er en annen av Hollywoods nye superbabes, Gina Gershon, som er målet for hennes kvinnelist og kjærlighet.

Hollywoods nye yndlinger er modeller eller actionbabes. Og aller helst begge dele. For øyeblikket troner Hale Berry (31) øverst på lista over de nye Hollywood-divaene under kallenavnet Queen of Hollywood. Hun slo seg opp som modell og skjønnhetsdronning i filmbyen. Etter hvert ble det filmroller, og nå har hun tatt skrittet over til å bli superstjerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer