Ikke én krone mer til NRK:

- Dette er å be om bråk

I vår signerte stortingspolitikerne en avtale for å sikre høyere lisens til NRK. Nå får regjeringen kritikk for forliksbrudd.

KRASS KRITIKK: SVs kulturpolitiske talsperson Bård Vegar Solhjell kommer med krass kritikk av at regjeringen ikke følger opp forliket om NRK-lisens.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KRASS KRITIKK: SVs kulturpolitiske talsperson Bård Vegar Solhjell kommer med krass kritikk av at regjeringen ikke følger opp forliket om NRK-lisens.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Regjeringen har ikke funnet rom for en eneste krone mer til NRK i kommende år:

Akkurat nå ligger nivået per lisensbetaler på 2577 kroner pluss 10 prosent moms, totalt 2834,70 kroner. Der skal nivået også ligge til neste år, hvis kulturminister Linda Hofstad Helleland får det som hun vil.

SVs kulturpolitiske talsperson Bård Vegar Solhjell mener regjeringa provoserer til konfrontasjon når de ikke følger opp avtalen alle stortingspartiene unntatt Frp stilte seg bak tidligere i år.

I mars signerte stortingspartiene, inkludert Høyre, en avtale om allmennkringkasting der det blant annet står: «Vi mener derfor NRK bør få gode og forutsigbare rammevilkår og legger til grunn at NRK bør få kompensasjon for pris- og lønnsutviklingen i årene som kommer.»

Denne pris- og lønnskompensasjonen ser NRK altså lite til i budsjettforslaget. Solhjell mener regjeringen på «en ufin måte» legger opp til at støttepartiene Venstre og Krf må rydde opp i budsjettforhandlingene.

- En regjering som ikke tar et så klart signal fra Stortinget, ber jo om bråk, sier Solhjell når Dagbladet møter ham i Stortingets vandrehall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer