KLAR FOR NORGE: Angus Young og AC/DC spiller foran 40 000 fans på Valle Hovin fredag. Foto: EPA/FRISO GENTSCH
KLAR FOR NORGE: Angus Young og AC/DC spiller foran 40 000 fans på Valle Hovin fredag. Foto: EPA/FRISO GENTSCHVis mer

Dette er AC/DC-låtene Norge vil høre i kveld

AC/DC uten Malcom Young og trommis Phil Rudd klar for Valle Hovin og 40 000 norske fans.

(Dagbladet): De australske rockerne i AC/DC er i Norge og spiller foran 40 000 ekstatiske fans på Valle Hovin fredag kveld.

Ifjor ble det kjent at rockeikon Malcolm Young har fått demens, og på turneen er han derfor erstattet av nevø Stevie Young. 

Sjef med demens På scenen levde rytmegitaristen Malcom i skyggen av Angus' utagerende spilloppmakeri og showfakter, men internt i bandet var han den ubestridte sjefen.

Tragedien rundt Malcom Young har ikke bremset bandet nevnteverdig ifølge kritikerne. Den første platen uten Youngs medvirkning fikk en firer på terningen av Dagbladets anmelder.

AC/DC har solgt flere album enn Rolling Stones og Abba, og har siden «Highway to Hell»-plata fra 1979 vært regnet blant klodens største band.

Trommis i «fengsel» Tragedie er heller ikke noe nytt for bandet: Vokalist Bon Scott døde 33 år gammel i 1980 og monstersuksessen «Back in Black» var en hyllest til ham.

Sist i rekken av oppstuss rundt AC/DC er rettsaken mot trommis Phil Rudd. 

Han ble dømt til 8 måneders hjemmesoning for å ha oppbevart narkotika og ha kommet med drapstrusler for bare ei uke siden og er derfor ikke med til Norge.

- Phil er selv skyld i situasjonen han har havnet i. Det er tøft å måtte si. Han er en bra trommeslager og han har gjort masse for oss. Men han ser ut til å ha mistet seg selv. Han er ikke den Phil vi en gang kjente, sa Angus Young til USA Today. 
  
På Dagbladets forespørsel har Spotify laget en liste over de mest spilte AC/DC-låtene i Norge, og det er «Thunderstruck» og «Highway to Hell» som er de største favorittene.

De mest spilte AC/DC-låtene på Spotify i Norge:
1. Thunderstruck
2. Highway to Hell
3. Back in Black
4. Shoot to Thrill
5. You Shook Me All Night Long
6. Rock or Bust
7. T.N.T.
8. If You Want Blood (You've Got It)
9. Hells Bells
10. Play Ball
11. Rock N Roll Train
12. Rock the Blues Away
13. It's a Long Way to the Top (If You Wanna Rock 'N' Roll)
14. Dirty Deeds Done Dirt Cheap
15. For Those About to Rock (We Salute You)

Fansen kan etter sigende ser fram mot en heidundrende rockekonsert. Danske anmeldere satt omtrent kartoflene i halsen i kor da AC/DC spilte i Roskilde onsdag. 

«Dette bandet kommer til å rocke for evig, til helvete brenner» skrev en tysk anmelder om konserten.

AC/DC spiller i Sverige søndag 19. juli og i Finland neste onsdag.