FORNØYDE: Bylarm-representantene klarte ikke å holde smilene tilbake da Anniken Huitfeldt fortalte at søknaden om et tilskudd på 400 000 kroner var innvilget.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORNØYDE: Bylarm-representantene klarte ikke å holde smilene tilbake da Anniken Huitfeldt fortalte at søknaden om et tilskudd på 400 000 kroner var innvilget. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Dette er alfa og omega for oss

Kulturministeren åpnet pengesekken for Bylarm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det var en sjokkert Erlend Mogård-Larsen, prosjektleder i Bylarm, som for rundt én måned siden fikk beskjeden om at musikkonferanse og -festivalen var fullstendig kuttet fra Oslo kommunes kulturbudsjett.

Med det mister Bylarm en bevilgning på 1,5 millioner kommunale kroner når festivalen feirer femten år i februar 2012.

400 000 kroner - Enten må vi flytte Bylarm til en annen by, eller så må vi kutte i antall scener og arrangementet blir generelt mindre, sa Mogård-Larsen til Dagbladet etter at utnullingen ble kjent.

Nå har kulturminister Anniken Huitfeldt åpnet pengesekken og innvilget Bylarms søknad om et tilskudd på 400 000 kroner.

- Bylarm er et sted der bransjen møtes, et møtested for hele norden. Det ønsker vi å støtte, sier kulturministeren i sin begrunnelse til Dagbladet.

Kulturdepartementet skal, sammen med nærings- og handelsdepartementet og kommunal- og regionaldepartementet, legge fram en handlingsplan for kultur og næring i 2012. Eksport av norsk kultur være viktig i denne sammenheng.

- Nordisk møtested Det var en fornøyd festivalsjef som fikk beskjeden i kulturdepartementets lokaler i går.

- Dette er alfa og omega for oss. Vi får ikke mye offentlig støtte, men det vi får er veldig viktig, sier Mogård-Larsen.

Bylarm ønsker å samle nordiske aktører på én plattform, og på den måten rette et internasjonalt fokus mot nordisk musikk.

- Vi vil bruke Bylarm som et møtested, og markedsføre mot utlandet. Det er mer interessant å møte en samlet nordisk bransje framfor bare norske aktører. Det var denne delen vi søkte om støtte til, og det er slik vi vil bruke pengene vi nå har fått bevilget, sier Mogård-Larsen.

Blir i Oslo Bylarm-sjefen legger til at nå som søknaden er innvilget, er det bare til å «kjøre på».

- De fem nordiske landene har ekstremt mange bra artister. Når vi nå slår sammen kreftene, har vi noe å være stolte av, sier programsjef Joakim Haugland.

- Det er dét som gjør at vi støtter dem, som et av våre kultur- og næringsprosjekter. Et tiltak for å bidra til økt oppmerksomhet rundt Bylarm, sier Huitfeldt.

Foreløpig ser det ut til at Bylarm forblir i Oslo, til tross for tidligere uttalelser om eventuell flytting.

- Vi tar utgangspunkt i å være her. Vi elsker Oslo som by og musikkarena, sier Mogård-Larsen.

BYLARM

• Norsk musikkonferanse og -festival med mål om å fremme nordiske kulturaktørerer, samt rette et internasjonalt fokus mot musikerne.

• Arrangert første gang i Trondheim, 1998.

• Flyttet i 2008 til Oslo.

• Neste Bylarm er fra 16. til 18. februar, 2012.


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer