I JEMEN: Wentworth Miller (Michael Scofield) viser seg å være fengslet i Jemen på Den arabiske halvøy etter at den hemmelige organisasjonen han jobbet for konspirerte mot ham og fikk helten fengslet. Foto: FOX
I JEMEN: Wentworth Miller (Michael Scofield) viser seg å være fengslet i Jemen på Den arabiske halvøy etter at den hemmelige organisasjonen han jobbet for konspirerte mot ham og fikk helten fengslet. Foto: FOXVis mer

Dette er alt vi vet om den nye sesongen med «Prison Break»

NB! Spoiler-advarsel! En stripe tyggegummi «setter i gang en kjedereaksjon på andre siden av verden», og storebror kommer til unnsetning.

(Dagbladet): Det er nok mange som gleder seg til Fox' splitter nye sesong av «Prison Break», for våren 2017 skal igjen utbrytergeniet og ingeniøren Michael Scofield (Wentworth Miller) ut av fengsel.

Slutten av sesong fire i 2009 hintet kraftig til at Scofield aldri kom tilbake etter at hovedkarakteren tilsynelatende ble grillet til døde av et elektrisk anlegg.

Men hovedrolleinnehaverne Wentworth Miller og Dominic Purcell jobbet senere sammen på superheltserien «Flash», og begynte raskt å leke med tanken om en ny runde, skriver Variety.

Fra gjensyn til ny sesong

- Da vi møttes på settet var det som vi aldri hadde vært fra hverandre de siste åra, og etter hvert ble tanken på å gjøre mer «Prison Break» mer og mer innlysende. Vi tok deretter kontakt med produsentene om et gjensyn, uttalte Purcell til pressen under gårsdagens Comic Con-panelintervju.

Ifølge de tre audiovisuelle smakebitene publikum hittil er blitt servert vet vi følgende:

I den kommende sesongen er det politikjenningen og broren Lincoln Burrows (Dominic Purcell) som tar initiativet til ulovlig løslatelse av lillebror, etter at «T-Bag» (Robert Knepper) kontakter ham med et aldri så svakt livstegn fra den andre siden av kloden.

Ble ikke grillet til døde

Det viser seg at Michael ikke døde av den elektriske spenningen i slutten av sesong fire, men sitter bak lås og slå i et støvete og fælt fengsel i Jemen. Når håpet om å se broren igjen blusser opp hos storebror Lincoln er den gamle gjengen i gang på ny.

Vi ser Lincoln ta kontakt med Michaels tidligere fengselslege og kjæreste Sara Tancredi, som i god tro om at eksen er borte for alltid, har giftet seg og etablert et nytt liv med hennes og Michaels sønn.

FOR GODT TIL Å VÆRE SANT: Dominic Purcell (Lincoln Burrows) og Sarah Wayne Callies (Sara Tancredi) vurderer livsegnet fra den forsvunnede Wentworth Miller (Michael Scofield). Foto: FOX
FOR GODT TIL Å VÆRE SANT: Dominic Purcell (Lincoln Burrows) og Sarah Wayne Callies (Sara Tancredi) vurderer livsegnet fra den forsvunnede Wentworth Miller (Michael Scofield). Foto: FOX Vis mer

Sara stirrer i vantro på livstegnet på bordet, og sier hun «ønsker å tro på det, men at hun ikke kan», men Lincoln er ikke overraskende urokkelig.

Pakker kontanter

Storebror pakker store mengder med kontanter og andre nødvendigheter man trenger på Den arabiske halvøy, før kursen settes mot Jemen og jakten på Michaels frihet for alvor er i gang.

Samtidig treffer vi Michael i en overbefolket fengselscelle sammen med en homofil jemenittisk soningskompis som frykter hva som skjer idet de to slippes ut fra trygg isolasjon og ut i åpen soning. For bak den trygge metalldøra lusker det nemlig IS-soldater og annet ekstremistisk pakk som verken liker amerikanere eller verdens LHBT-befolkning.

Funnet nerve

Men i kjent stil ber Michael kameraten om å ta det med ro, før han spør om en stripe med tyggegummi som «skal sette i gang en kjedereaksjon på andre siden av verden» og få dem ut av fengsel.

Serien tar altså utgangspunkt i den gamle versjonen «Prison Break», men forteller en helt ny historie, og ifølge skaperne skal de ha funnet tilbake til den gamle nerven man så i de tidlige sesongene på midten av 2000-tallet.

Mange kjente fjes

Opptakene er hovedsaklig gjort i Marokko, og har med seg den gamle originalbesetningen pluss noen nye fjes:

 • Wentworth Miller / Michael Scofield,
 • Dominic Purcell / Lincoln Burrows
 • Sarah Wayne Callies / Sara Tancredi
 • Amaury Nolasco / Sucre
 • Robert Knepper / T-Bag
 • Rockmond Dunbar / C-Note
 • Mark Feuerstein / Jacob Anton Ness
 • Augustus Prew / Whip
 • Rick Yune / Ja
 • Inbar Lavi / Sheba
 • Paul Adelstein / Paul Kellerman

Hodeskallen sprakk

Wentworth Miller holdt seg i lengre tid unna rampelyset, men har i løpet av de siste åra stått fram som homofil, og fortalt om at han har slitt med depresjoner og spiseforstyrrelser.

Dominic Purcell ble i vår livstruende skadd under innspilling i Marokko og endte opp med brudd i både nesa og hodeskallen. Han skal ha fått en jernstang i hodet, noe som førte til at skuespilleren måtte sy 100 sting.

«Prison Break» (2017) er skrevet av Paul T. Scheuring og regissert av Nelson McCormick. Produsentene er Paul T. Scheuring, Neal Moritz, Marty Adelstein, Dawn Olmstead, Vaun Wilmott og Michael Horowitz, skriver Fox.

(Kilder: Digital Spy, Variety, FOX, Dagbladet)

TRAILER: «Prison Break» (2017). Video: FOX Vis mer