Dette er årets beste design

Dagbladet Magasinet fikk også pris.

DELTE UT PRIS: Statsråd Sylvia Brustad delte ut Hedersprisen for god design i kveld. Her sammen med Nenad Pavel (t.v.), industridesigner i Abyssus Marine Services, og Fredrik Næs, teknisk manager i SeaBed Geophysical. De vant for dypvannssensoren på bildet i bakgrunnen. Foto: NORSK DESIGNRÅD / JOHNNY SYVERSEN
DELTE UT PRIS: Statsråd Sylvia Brustad delte ut Hedersprisen for god design i kveld. Her sammen med Nenad Pavel (t.v.), industridesigner i Abyssus Marine Services, og Fredrik Næs, teknisk manager i SeaBed Geophysical. De vant for dypvannssensoren på bildet i bakgrunnen. Foto: NORSK DESIGNRÅD / JOHNNY SYVERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Årets mest prestisjetunge designpris, Hedersprisen for god design, ble delt ut av Norsk Designråd i dag. Og tror du design primært handler om dyre kjoler og møbler, må du tenke om igjen.

Årets hovedpris gikk til en oljesensor til bruk på 3000 meters dyp.

Slo ØyafestivalenSensoren vant i konkurranse med Øyafestivalens designprofil og en seng fra Jensen Møbler.

Case Abyss er en dypvannssensor som brukes i oljeleting på store havdyp. Produsenten Seabed Geophysical ønsket seg en sensor med helt nytt design, som skulle oppfylle nye krav til lagring og håndtering.

Designfirmaet Abyssus Marien Services bidro til en langt billigere sensor, som er mindre og lettere å håndtere, og kan stables i høyden, slik at skip kan transportere dobbelt så mange.

- Produktet har faktisk blitt et viktig hjelpemiddel for å forklare systemet vårt for kundene. Utformingen er iøynefallende og unik, og gjenspeiler tjenestens identitet på en svært god måte, sier Fredrik Næs i SeaBed Geophysical i en pressemelding fra Norsk Designråd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.