- Dette er årets beste filmer

Sjekk ut kremen av Amandus-filmer her!

(Dagbladet.no): På Dagbladet.nos nettsamfunn Blink ligger det akkurat nå 50 filmer fra Norges neste generasjon filmskapere. Felles for dem er at de alle har meldt på filmene sine til Norges største ungdomsfilmfestival, Amandus.

I år har festivalen fått 200 filmer til vurdering, og festivalsjef Anders Fristad Rudolph har hatt det tøft med å velge ut de 20 filmene som er nominert til priser.

- Det har vært høyere kvalitet enn tidligere år på filmene vi har fått i år, ikke minst på den tekniske siden. Da blir det lettere å se etter de beste filmene, de som er laget av folk som har noe på hjertet, de som vil fortelle noe, sier festivalsjefen til Dagbladet.no.

Se og stem på filmene

I tillegg til de 20 filmene som er nominert, skal 30 andre filmer vises under festivalen på Lillehammer. De fleste av disse filmene kan du se på Blink akkurat nå, men alle 200 som meldte på filmer til konkurransen har fått tilbud om å laste opp sine filmer.

- Det er årets beste filmer som er lagt ut der, forteller Rudolph.

I tillegg til at du kan se filmene, kan du også stemme på de filmene du liker. Filmen som får flest stemmer på Blink vinner publikumsprisen under festivalen, og i øyeblikket er det filmen Hobby som ligger best an.

- Vi har ikke hatt noen publikumspris på festivalen tidligere, så dette er en positiv tilvekst for oss. I tillegg når vi et mye større publikum på denne visningsplattformen, og det fortjener de unge filmskaperne, sier festivalsjefen.

- Den nettbaserte visningsarenaen har vært litt jack ass-inspirert, og vi tror at dette kan bidra til å øke kvaliteten på det som vises på nett. Det er viktig at det er rom for å fortelle viktige historier også.

God respons

Filmskaperne som har sendt inn sine filmer i år er mellom 14 og 20 år. Ved å laste opp filmene sine på Blink, har de samtidig blitt sett av veldig mange som ellers aldri hadde fått med seg filmen deres.

Magnus Hoem Hagen, som jobber med brukerlaget innhold på Blink, er veldig fornøyd med responsen nettsamfunnet har fått på Amandus-filmene.

- Selv er vi selvsagt veldig stolte av å kunne vise fram mangfoldet av filmer og videoer. En video på Blink kan være alt fra små tre-sekunders klipp tatt med mobiltelefon, til nesten profesjonelle produksjoner, slik som amandusfilmene, sier Hagen til Dagbladet.no.

De neste 15 dagene kan du være med på å bestemme hvilken film som skal vinne publikumsprisen på Amandus-festivalen. Gå inn på samlesida for alle videoene, og gi din stemme til filmene du liker.

Allerede nå har den mest populære filmen fått mer enn 400 stemmer.

- Responsen har vært bra så langt, og det er tydelig at mange mobiliserer venner, sier Hagen.

50 GODE FILMER: På Blinks <a href=http://blink.dagbladet.no/amandus/>Amandus-side</a> kna du selv se hva som rører seg blant unge filmskapere i Norge. Og bestemme hvem det er som skal stikke av med publikumsprisen på festivalen i slutten av mars.