Pressefotografenes klubb

Dette er «Årets bilde» 2017

Stor fotokåring: mye skyhøyt bra - mye dårlig.

OMSLYNGET KJÆRLIGHET: Russiske Vlad Belomoin og Alina Snigiryova, begge 18 år, har flyttet til forstaden Greenlandia utenfor St. Petersburg. De kjenner ingen, men har katten og hverandre. Vakkert, Årets bilde. Foto Katinka Hustad
OMSLYNGET KJÆRLIGHET: Russiske Vlad Belomoin og Alina Snigiryova, begge 18 år, har flyttet til forstaden Greenlandia utenfor St. Petersburg. De kjenner ingen, men har katten og hverandre. Vakkert, Årets bilde. Foto Katinka Hustad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Årets pressefotografer, PK (Pressefotografenes klubb), feiret seg selv og delte ut priser i ettermiddag. Den gjeveste fotoprisen, «Årets bilde» for 2017, gikk til den unge frilanseren Katinka Hustad. (Se oversikt over alle vinnerne i infoboksen under artikkelen).

I år har norske pressefotografer deltatt i fotokonkurransen, som inneholder en rekke kategorier. Til sammen 2907 fotografier og 70 videoer var med i konkurransen.

Økning på ti prosent

- Det er en økning på om lag ti prosent i forhold til 2016. Men så har vi også hatt en liten medlemsøkning, så interessen er som tidligere år, sier den nye lederen av PK, Jarle Aasland, fotograf i Stavanger Aftenblad.

Han forteller at nivået er skyhøyt, men at det er også er mye middelmådighet.

- Blant så mange bilder er det, ja, jeg skal ikke si at nivået er dårlig, men mye er middelmådig. Men det beste er skyhøy internasjonal klasse, sier Aasland til Dagbladet.

Mangler konkurransegen

Dagbladets Jørn Moen er en meget habil fotograf, ikke minst kjent for sine bilder for Magasinet. Han beskriver seg mer som en featurefotograf enn en ren nyhetsfotograf. Men å delta i konkurranser, er han ikke særlig interessert i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer