Melodi Grand Prix

Dette er årets deltakere

Årets deltakere til «Melodi Grand Prix» ble presentert mandag.

COMEBACK: Noen vender tilbake, andre gjør overraskende debuter i Norges største musikkonkurranse. Disse artistene kjemper om å representere Norge i Eurovision 2022. Bilder med tillatelse fra NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den årelange tradisjonen «Melodi Grand Prix» (MGP) er tilbake - også i år. Mandag ble artistene for årets program presentert.

I fjor ble Andreas «Tix» Haukeland kåret til vinner av «MGP» og representerte dermed Norge i Eurovision finalen i Rotterdam, der han endte på 18. plass.

I år skal en rekke nye artister få prøve seg i «MGP»-sirkuset. - hele 21 artister skal stå på scenen.

Se alle artistene lengre ned i saken.

- Gleder meg

NRKs tidligere MGP-general, Per Sundnes er spent.

- Dette gleder jeg meg til å se. Det blir en type finale som blir uforutsigbar og interessant. Også har de tatt hardrock-genet, de har et hardrock element der, sier Sundnes til Dagbladet.

Han synes også det er gøy at unge og relativt nye artister får en plass i MGP.

- Hvis vi går tilbake i MGP historien og ser tilbake på de siste åra. Alexander Rybak, Didrik Solli-Tangen, Tooji, Stella Mwangi, Mørland og Debrah Scarlett. Det var ukjente artister, som vi heiet på.

Han har mange lovord om årets artist Mira Craig. I 2008 skrev hun låta Hold On Be Strong til Maria Haukaas Mittet i MGP. Mittet gikk til topps, og endte på femte plass i den internasjonale finalen.

- Hun revolusjonerte det moderne MGP. Hun, sammen med Simen Eriksrud som produsent, gjorde at MGP ble populært og at Rybak vant, sier Sundnes.

BRUTALT: James Newman og Storbritannia fikk det tøft under finalen i Eurovision. Vis mer

- Gøy og show

Mira Craig skal synge låta «We Still Here», som hun har skrevet med Bård Berg.

- Det hadde vært kjempegøy med finale. Jeg tenker ikke så mye på det nå. Nå er målet å komme seg til finalen, og å kle seg litt med det. Jeg tror jeg var mye mer nervøs før, mens nå føler jeg at det som skjer det skjer. Det er gøy og show, sier Craig til Dagbladet.

En annen av årets artister er Kim Wigaard med låta «La Melodia». Han forteller at det er første gang i en konkurranse han skal synge en låt med preg av opera. Han mener likevel lytterne har en fordel med å huske refrenget siden det preges av linja «La, la, la».

- MGP er meg, more is more. Det er sceneshowet og dramatikken i en låt jeg har skrevet selv. Det er en fantastisk mulighet til å være crazy og komme med en låt som ligger hjertet mitt nærmest, sier Wigaard til Dagbladet.

En annen som er godt kjent fra MGP-universet er Christian Ingebrigtsen, kjent fra blant annet gruppa A1. Han forteller at han helt siden Bobbysocks vant i 1985 at han har hatt en drøm om å delta i Eurovision.

I 2020 fikk han nesten muligheten da han skrev Ulrikke Brandstorps vinnerlåt «Attention». Men Eurovision ble samme år avlyst på grunn av pandemien.

- Drømmen lever, jeg må prøve til jeg får det til. Det å stå på scenen synes jeg er skummelt. Jeg lovte meg selv etter 2010, aldri igjen. Det er en av de få plattformene hvor man kan være på tv og gjøre hetman kan.

FOLKERAVE?: Ukraina setter sine spor i årets Eurovision med gruppa Go_A med låta «Shum». Eurovision-ekspert tror den kan splitte folk og jury. Video: NRK, Elias Kr. Zahl-Pettersen / Dagbladet Vis mer

Magesår

Alexandra Joner skal opptre med låta «Hasta la Vista». Hun kjenner på store nerver i forkant av konkurransen.

- Jeg gruer meg alt for mye. Før jul når vi har forberedt oss har jeg vært ekstremt rolig. Nå har jeg magesår. Det blir helt jævlig. Jeg blir uvel, magen min og alt klikker, sier Joner til Dagbladet.

Til tross for nervene mener hun likevel det er verdt å delta.

- Alt før er dritt, men alt er verdt det i de tre små bittesmå minuttene du får på scenen, sier Joner.

- TABBE: Den kjente russiske journalisten og programlederen Dmitrij Gubernijev synes ikke TIX burde vunnet Melodi Grand Prix. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Her er årets artister:

Northkid er forhåndskvalifisert og deltar med låta «Someone».Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Northkid er forhåndskvalifisert og deltar med låta «Someone».Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

Northkid «Someone» (Forhåndskvalifisert)

Tekst og melodi: Helge Moen, Alex Charles, Sandra Lyng og Jim Bergsted

Det nordnorske popbandet har Bilal Saab som frontfigur. I 2019 vant han «Stjernekamp» Bandet har sin opprinnelse fra Alta og Hasvik. Foruten Saab består blandet av Helge Moen, Håkon Guttormsen, Sebastian Willassen og Vegard Olaussen.

MYSTISK: De ganske ukjente gutta i Subwoolfer deltar med låta «Give That Wolf a Banana» Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
MYSTISK: De ganske ukjente gutta i Subwoolfer deltar med låta «Give That Wolf a Banana» Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

Subwoolfer «Give That Wolf a Banana»(Forhåndskvalifisert)

Tekst og melodi: Keith og Jim

Subwoolfer består av brødrene Keith og Jim. Identitetene deres er hemmelige, og kan derfor minne litt om karakterene i en annen seersuksess på NRK, nemlig «Maskorama».

Christian Ingebrigtsen er forhåndskvalifisert med låta «Wonder Of The World». Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Christian Ingebrigtsen er forhåndskvalifisert med låta «Wonder Of The World». Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

Christian Ingebrigtsen: «Wonder Of The World»(Forhåndskvalifisert)

Tekst og melodi: Christian Ingebrigtsen, Michael Hunter Ochs og Henrik Tala

Christian Ingebrigtsen har hatt en karriere som strekker seg over 25 år, og er mest kjent fra popgruppa A1, sammen med Ben Adams, Mark Read og Paul Marazzi.

Ingebrigtsen har tidligere vært med i MGP, dog ikke som deltaker. I 2020 skrev og produserte han sammen med Kjetil Mørland vinnerlåta «Attention» for Ulrikke Brandstorp. I 2012 skrev han, sammen med The Monroes-medlem Eivind Rølles sangen «Somewhere Beautiful» for Nora Foss Al-Jabri.

Anna-Lisa Kumoji (31) deltar i MGP for andre gang - i år med låta «Queen Bees». Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Anna-Lisa Kumoji (31) deltar i MGP for andre gang - i år med låta «Queen Bees». Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

Anna-Lisa Kumoji (31) «Queen Bees» Forhåndskvalifisert.

Tekst og melodi: Olli Äkräs, Alan Roy Scott, Elsbeth Rehder og Anna-Lisa Kumoji

Kumoji er både artist og stemmeskuespiller, og har tidligere spilt i flere musikaloppsetninger. I 2019 deltok hun i MGP med låta «Holla». Da endte hun på fjerdeplass. Hun har tidligere spilt i blant annet «The Book of mormon» i København og Flashdance på Chateau Neuf. I fjor var hun med i «Stjernekamp».

Elsie Bay er artistnavnet til Elsa Søllesvik. Hun deltar i år med «Death of Us». Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Elsie Bay er artistnavnet til Elsa Søllesvik. Hun deltar i år med «Death of Us». Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

Elsie Bay (25) «Death of Us» (Forhåndskvalifisert)

Tekst og melodi: Elsa Søllesvik, Jonas Holteberg Jensen og Andreas Stone Johansson

Elsie Bay er artistnavnet til låtskriver og artist Elsa Søllesvik. Hun var i åtte år en del av duoen Elsa og Emilie, sammen med Emilie Haaland Austrheim. Nå har hun satset videre på solokarrieren. I fjor samarbeidet hun med Morten Franck og den finske produsenter Olly Äkräs med låta «Witch Woods» fremført av EMMY i Melodi Grand Prix.

RETURNERER: Mira Craig var låtskriver til låta «Hold On Be Strong» som Maria Haukaas Mittet vant MGP med i 2008. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
RETURNERER: Mira Craig var låtskriver til låta «Hold On Be Strong» som Maria Haukaas Mittet vant MGP med i 2008. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

Delfinale 1

Mira Craig (39). «We Still Here»

Tekst og melodi: Mira Craig og Bård Berg

Mira Craig har en lang fartstid i musikkbransjen, og skrev blant annet vinnerlåta fra MGP i 2008, da Maria Haukaas Mittet opptro med «Hold On Be Strong». Den endte da på 5. plass i Eurovision. I 2005 debuterte hun med singelen «Boogeyman», og har seinere blitt nominert til både Spellemannsprisen, Alarmprisen og MTV Europe Music Awards.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

Frode Vassel (40) «Black Flowers»

Tekst og melodi: Frode Vassel, Benjamin Larsen, Niklas Rosström og Celine Alette Pedersen Breivoll

Frode Vassel har reist rundt på Eurovision-scenen som korist, og i 2017 sto han på scenen med JOWST i Kiew i 2017, Alexander Rybak i 2018 da han var med i Eurovision i Lisboa. I 2019 hjalp han Keiino fram til finalen i Tel Aviv, der de fikk flest publikumsstemmer.

I fjor var han med i «The Voice». Den gang trollbandt han dommere og publikum med Panic At The Discos versjon av «Frozen»-låta «Into the unknown».

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

Trollfest: «Dance Like a Pink Flamingo»

Tekst og melodi: Eirik Renton og Jostein Austvik

Bandet Trollfest har turnert over store deler av verden siden 2007, og bandet kominerer metall og musikk fra Balkan-området. Med instrumenter som saxofon, trekkspill og synther blir det et ekstremt uttrykk.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

Eline Noelia (22) «Ecstasy»

Tekst og melodi: Eline Noelia Myreng, Audun Agnar Guldbrandsen og Tea Megaard

Eline Noelia Myreng kommer fra en musikalsk familie og har jobbet med musikk på fulltid i flere år. Da hun studerte popmusikk på Limpi ble hun kjent med produsenten Audun Agnar Gulbrandsen og «Ecstasy» er låta de to har skrevet og produsert sammen.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

Delfinale 2:

Lily Löwe (26) «Bad Baby»

Lill Sofie Wilsberg, bedre kjent som Lilly Löwe er både artist, låtskriver og stylist. Musikken hennes er forankret i melodisk hardrock, men også metal med innslag av pop og punk. I tillegg til å satse på artistkarrieren har hun også vært kostyme designer og makeup artist, og har blitt gullrutenominert for jobben hun gjorde i NRK-serien «Rådebank». Med seg på scenen har hun Trond Holter, Marius Viken og Bernt Jensen.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

Steffen Jacobsen (31) «With Me Tonight»

Countryartisten og låtskriveren fra Grimstad med den karakteristiske dype stemmen er spesielt kjent fra da han kom på 3. plass i «Idol» i 2013. Musikkarrieren startet allerede som liten, og han har gitt ut to album.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

Farida (31) «Dangerous»

Tekst og melodi: Farida Bolseth Benounis, Rasmus Simon Vedvik Thallaug og Atle Pettersen, Peter Newman og Hannah Dorothy Bistow

Farida Bolseth Benouni har spilt på by:Larm to ganger, i tillegg til Øyafestivalen. I 2020 ble hun listet på NRK P3 gem ganger og i september i fjor ble hun finalist i «The John Lennon Songwriting Contest» i New York med låta «Do About It».

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

Daniel Kalelic (23) «Kvelertak»

Tekst og melodi: Daniel Lukas Kalelic og Are Næsset

Daniel Lukas Kalelic sto på scenen for første gang under MGPjr i 2013 med låta «Tida går fort». I 2018 var han med på «Idol», og året etter vant han talentkonkurransen H&M Loves Music.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

Delfinale 3:

Mari Bølla (17) «Your Loss»

Tekst og melodi: Lars Horn Lavik, Morten Franck og Mari Eriksen Bølla

Mari Bølla ble allerede som tiåring med i «Idol Junior» der hun endte på 3. plass. I 2020 ble hun tidenes yngste «Idol»-vinner, bare 15 år gammel. Etter seieren i idol har hun både gitt ut vinnerlåta «Noe That I Found You» og poplåta «Not That Girl».

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

Oda Gondrosen (25) «Hammer Of Thor»

Tekst og melodi: Morten Franck, Elsa Søllesvik, Torgeir Ryssevik og Oda Kristine Gondrosen

25 åringen Oda Gonrosen deltok både på Idol da hun var 16-år, og noen år seintere «The Voice». Hun følte derimot seg for ung og la musikkdrømmen på hylla i fire år, og utdannet seg til sykepleier. I 2020 var hun igjen med på «Idol» og endte på tredjeplass. Låta «Hammer of Thor» som hun skal opptre med er blant annet skrevet av årets MGP-deltaker Elsa Søllesvik.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

Sturla (27) «Skår i hjertet»

Tekst og melodi: Sturla Fagerli Larsen

Sturla Fargerli Larsen har i ti ut poplåter på trøndersk. Han har tidligere gitt ut låtene «Som Ingen Andre» og «Kanskje Du Kan Vær Mitt Paradis». TIl daglig jobber han på det lokale smelteverket i Orkdal.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

Vilde (26) «Titans»

Tekst og melodi: Vilde Johannessen, Ben Adams og Sindre Timberlid Jenssen

26 åringen fra Tjøme i Vestfold fullførte i 2018 en bachelorgrad i musikk ved den anerkjente musikkskolen LIPA i England. Siden da har hun gitt ut sju singler på eget plateselskap, og har blant annet varmet opp for Matoma og Jule Bergan. Hun har også blitt kåret til «Månedens Urørt» av NRK P3 for låta «Never Said Enough».

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

Delfinale 4:

Alexandra Joner (31) «Hasta la vista»

Tekst og melodi: Henrik Sæter og Jazara Aden Hutton

Alexandra Joner er et kjent navn for de fleste, og debuterte på TV-skjermen da hun som 16 åring deltok i «Dansefeber» på TV Norge». Hun har vært med på en rekke TV programmer, blant annet «71 grader Nord» og «Bloggerne». I 2015 var hun med i MGP for første gang med låten «Cinderella».

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

Maria Mohn (38) «Fly»

Tekst og melodi: Maria Mohn og Einar Kristiansen Five

Maria Mohn er både artist, låtskriver, entertainer og sangpedagog. Hun har utdannelsen fra Norges Musikkhøgskole», og har deltatt i flere TV-programmer, blant annet «Beat for Beat». I 2020 deltok hun i Melodi Grand Prix med duetten «Fool for love» med Kim Wigaard - som også deltar i år.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

Kim Wigaard (33) «La Melodia»

Tekst og melodi: Kim Wigaard Johansen, Marius Hagen, Karianne Sissener Amundsen og Ronny Janssen

Kim Wigaard har jobbet i en årekke som sanger nasjonalt og internasjonalt, og har jobbet flere år i New York, og blant annet opptrådt på Off-Broadway. Han har jobbet innenfor flere underholdningssjangre - både musikal, revy, opera og kabaret.

Han har tidligere deltatt i en rekke TV-programmer, blant annet «Beat for Beat», «The Voice og «4 stjerners middag».

I 2020 deltok han i «Melodi Grand Prix» med duetten «Fool for Love» med Maria Mohn, som også er med i MGP i år. Han er også vocal coach for flere artister.

Dette er årets deltakere

Sofie Fjellvang (21) «Made Of Glass»

Tekst og Melodi: Sofie Fjellvang og Kjetil Mørland

Artisten Sofie Fjellvang deltok i likhet med Frode Vassel i «The Voice» i fjor og sang seg helt til finalen. Sammen med låtskriver Kjetil Mørland har hun både jobbet med en kommende EP, og om årets MGP-låt «Made of Glass».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer