Julekalender 2021 på TV:

Dette er årets julekalendere

Nedtellinga mot jula er allerede i gang, og for mange betyr det også nedtelling mot årets julekalendere på TV. Her gir Dagbladet deg en oversikt over både nye og gamle julekalendere som blir sendt i år.

COMEBACK: Espen Eckbos nissedrama «Nissene i bingen» har premiere 1. desember. Denne gangen med skuespillere som Jon Øigarden, Atle Antonsen og Kevin Vågenes på rollelisten. Video: Rød Løper/Discovery+

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det blir i år hele to nye julekalendere på TV i år. NRK kommer med en ny egenprodusert julekalender for andre året på rad. På Discovery kan seerne igjen boltre seg i Espen Eckbos univers, der «Nissene i bingen» skal sendes. I tillegg til de tradisjonelle julekalenderne, kommer også TV 2 med den helt nye dramasatsingen «Julestjerna».

De nye

For barna:

NRK: «Kristiania magiske tivolitheater»

Som tittelen hinter til, dreier «Kristiania magiske tivolitheater» om et juleeventyr fra gamle dager, den gang Oslo het Kristiania.

Handlingen er lagt til 1909, og tar utgangspunkt i et ekte tivoli som lå i sentrum av Kristiania på den tida.

I julekalenderen stifter seerne bekjentskap med ti år gamle Luka som vokser opp med faren med faren sin i fattigstrøket i Vika, rett i nærheten av Kristiania Tivoli. Han har fått høre at barn ikke skal oppsøke tivoliet, men ender opp med å gå seg vill og ender opp i tivoliets magiske teater. Der oppdager han en fantastisk verden han aldri har opplevd maken til. Han får en vennegjeng som blir hans utvidede familie. Men en ond antagonist som eier teateret er villig til å gå langt for å ødelegge teateret til egen vinning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.