Dette er årets metalhøydepunkt

Converge er det drøyeste du har hørt.

GIR IKKE VED DØRENE: Sju album ut i karrieren, topper Converge formen. Illsint frontfigur, Motörhead-driv og halsbrekkende Iron Maiden-harmonier.
Foto: Matt Miller/Epitaph Records
GIR IKKE VED DØRENE: Sju album ut i karrieren, topper Converge formen. Illsint frontfigur, Motörhead-driv og halsbrekkende Iron Maiden-harmonier. Foto: Matt Miller/Epitaph Records Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ALBUM: Converge har aldri vært et band som gir ved dørene. Deres sjuende plate er heller ingen retrett fra de «hals-over-hode»-brutale komposisjonene som har vært Jacob Bannon & cos varemerke.

Rabiat Converge skapte et landemerke for kompleks og stram hardcore med «Jane Doe» (2001). Med «Axe to Fall» er de i ferd med å plante et nytt.

Det er nemlig noe oppsiktsvekkende umiddelbart med gjengens rabiate håndtering av det patenterte uttrykket.

Åpningslåten «Dark Horse» flyr i fjeset på deg som et nådeløst knyttneveslag, der den kombinerer Motörhead-driv med halsbrekkende Iron Maiden-harmonier og en illsint Bannon i front.

Symbiosen kan sende tankene i retning Mastodon på en brokete dag, men sluttproduktet er adskillig mørkere.

Slik fortsetter det gjennom det muskuløse og gyngende høydepunktet «Reap What You Sow» og det minst like intense tittelkuttet.

På steroiderTempoet er overveldende og instrumenteringen likeså. Tenk deg et Dillinger Escape Plan på steroider.

Den voldsomme åpningskanonaden betyr ikke at Converge bare har et sett med strenger å spille på. «Worms Will Feed» og «Damages» viser at gjengen har nok av autoritet når de skrur ned tempoet på dronenivå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer