Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dette er årets «Stjernekamp»-deltakere

Årets «Stjernekamp»-artister er klare. Blant dem er Sandra Lyng og Alex Rosén.

ÅRETS DELTAKER: Disse artistene skal delta i Stjernekamp. Foto: Nina Hansen.
ÅRETS DELTAKER: Disse artistene skal delta i Stjernekamp. Foto: Nina Hansen. Vis mer

Når programmet «Stjernekamp» kommer tilbake på skjermen til høsten, skal ti nye norske musikere kjempe om tittelen «Norges ultimate entertainer».

«Stjernekamp» på NRK har underholdt TV-seerne siden 2012. For hvert program får deltakerne utfordre seg selv i nye musikalske sjangere, og så er det opp til seerne å stemme dem videre.

For hver uke er det den med minst stemmer som ryker ut av konkurransen, helt til det står én igjen. Til høsten er det disse som skal konkurrere:

Dagbladet følger saken direkte.

Sandra Lyng:

HJERTET DUNKER: Jeg er nervøs allerede sier Sandra Lyng. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
HJERTET DUNKER: Jeg er nervøs allerede sier Sandra Lyng. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer

Hun ble rikskjendis gjennom sin deltakelse i Idol i 2004. I konkurransen kom den gang 16 år-gamle Sandra kom på en fjerdeplass. Året etter Idol slapp hun låta «Sommerflørt» som ble en kjempehit. I løpet av karrieren har hun sluppet flere album og singler, og blitt et kjent TV-fjes. For to år siden ble hun mamma for første gang. De siste måneden har hun sluppet to nye låter «Det blir bra igjen» og «Jag älskar dig/Jeg elsker deg» sammen med den svenske artisten AkselSchylström. Nå skal hun kjempe om tittelen «Norges ultimate entertainer».

- Hjertet dunker kjempehardt. Jeg er nervøs allerede, men jeg har lykkefølelse, sier Sandra.

Emil Solli-Tangen:

GRUER SEG: Emil Solli-Tangen gruser seg mest til operasjangeren: Nina Hansen / DAGBLADET
GRUER SEG: Emil Solli-Tangen gruser seg mest til operasjangeren: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer

Emil startet sin karriere som klassisk gitarist som 12-åring, men begynte etterhvert med klassisk sang, akkurat som storebror Didrik. De to deltok sammen i året Melodi Grand Prix med en av de forhåndsutvalgte finalelåtene Out of Air. Sammen gjør de konserter og operaroller over hele landet.

- Opera er det jeg gruer meg til. Det er det eneste stedet jeg har fallhøyde, sier Solli-Tangen.

Hege Øverseen:

HEGE ØVERSVEEN: Foto: Nina Hansen/Dagbladet.
HEGE ØVERSVEEN: Foto: Nina Hansen/Dagbladet. Vis mer

Countrysangeren fra Biri kom andre plass i The Voice i 2012. Hun er en artist som leverer med engasjement enten det er med fullt band på festivaler eller intime konserter. Året etter The Voice ga hun ut det kritikerroste debutalbumet You Don’t Know Me. Albumet lå sju uker på VG-lista. Albumet Goodbye Yellow Roses fra 2018 ble nominert til Spellemannprisen i country-kategorien.

Knut Marius Djupvik:

KNUT MARIUS DJUPVIK: Foto: Nina Hansen/Dagbladet.
KNUT MARIUS DJUPVIK: Foto: Nina Hansen/Dagbladet. Vis mer

Djupvik har også starter karrieren i musikkonkurransen The Voice. Han vant konkurransen i 2013. Han siden den gang jobbet som frilansmusiker, og vært med i flere musikaloppsetninger som Chess, Jesus Christ Superstar og Vi elsker ABBA. Som soloartist har han gitt ut egenskrevne låter på minialbumet «Set». Til høsten kommer han med ny musikk, samtidig som han skal være med i «Stjernekamp».

Myra:

NERVØS FOR SANG: Hun mestrer rappen best, så Myra øver nå på å gjøre rappen til sang Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
NERVØS FOR SANG: Hun mestrer rappen best, så Myra øver nå på å gjøre rappen til sang Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer

Rap-kometen Myra, eller Regina Tucker, ble oppdaget på SoundCloud med låta «Hold an» i 2016. Hun vakte oppsikt med sin uanstrengte og melodiske rapping og sin lekende lyriske stil. Hun ble utropt til det største talentet i norsk rap på mange år. Hun har spilt ble by:larm og hennes låt «Føler meg selv» med Lars Vaular ble Ukens låt på NRK P3 i 2018.

- Jeg kan ikke synge, så jeg er oppriktig nervøs. Jeg prøver å gjøre rappen min til sang, sier hun.

Vegard Bjørsmo:

HÅNDPLUKKET AV DISNEY: Vegard Bjørnsmo ble håndplukket av Disney til å være stemmen til Kristoff i den samsike versjonen av Frost. Foto: Nina Hansen/Dagbladet.
HÅNDPLUKKET AV DISNEY: Vegard Bjørnsmo ble håndplukket av Disney til å være stemmen til Kristoff i den samsike versjonen av Frost. Foto: Nina Hansen/Dagbladet. Vis mer

I fjor ble Bjørsmo håndplukket av Disney for å gi stemme til Kristoff i den samiske versjonen av «Frost», den første Disney-filmen på samisk noensinne. Vegard flyttet hjemmefra som 15-åring for å gå på musikklinja på Alta videregående skole, slik som tidligere Stjernekampdeltakere Bilal og Ella Marie. Han går nå på Musikkteaterhøyskolen i Oslo. Stjerneskuddet fra Finnmark er nå klar for Stjernekamp.

Anita Hegerland:

SUPERSTJERNE: Anita Hegerland blir beskrevet som en av Norges aller største internasjonale stjerner noensinne. Foto: Nina Hansen/Dagbladet.
SUPERSTJERNE: Anita Hegerland blir beskrevet som en av Norges aller største internasjonale stjerner noensinne. Foto: Nina Hansen/Dagbladet. Vis mer

Hun er Norges mestselgende soloartist på plate gjennom tidene og en av Norges aller største internasjonale stjerner noensinne. Hun ble allemannseie i Norge som åtteåring i 1969, tok Sverige med storm året etter og i 1971 ble hun superstjerne i de tysktalende landene. Hennes stemme er å høre på over 30 millioner solgte plater over hele verden. Anita gjør mellom 100 til 150 små og store årlige konserter i inn- og utland. Nå skal hun stå på Stjernekampscenen.

- Det blir gøy å gjøre det jeg har gjort i over 50 år, og prøve meg på mange forskjellige sjangere, sier Hegerland.

Odd Einar:

ODD EINAR: Foto: Nina Hansen/Dagbladet.
ODD EINAR: Foto: Nina Hansen/Dagbladet. Vis mer

Han blir kalt musikkbransjen best bevarte hemmelighet. Debutalbumet «Mind Your Head» fra 2001 ga ham en Spellemann-nominasjon som best popsolist. Likevel er Odd Einar et relativt ukjent navn for folk flest. Det vil nok forandre seg etter deltakelse i Stjernekamp.

Ingeborg Walther:

INGEBORG WALTHER: Foto: Nina Hansen/Dagbladet.
INGEBORG WALTHER: Foto: Nina Hansen/Dagbladet. Vis mer

20-åring fra Sarpsborg gjorde seg bemerket da hun kom til semifinalen i The Voice i 2017. Hun spilte hovedrollen i Alexander Rybaks forestilling «Trollet og den magiske fela». Ingeborg har også vært gjest i «Beat for Beat» og «Allsang på grensen». Nylig ga hun ut sin først singel «Faded Away». For tiden skriver hun ny musikk og jobber frilans innenfor TV, teater og events.

- Av en eller annen grunn gleder jeg meg til rock. Jeg tror det er en utløpskanal for meg, sier Walther.

Alex Rosén:

ALEX ROSÉN: Foto: Nina Hansen/Dagbladet.
ALEX ROSÉN: Foto: Nina Hansen/Dagbladet. Vis mer

De fleste kjenner ham kanskje best som Norske Talenter dommer, men Rosén har en imponerende musikalsk CV. Han var vokalist i rockebandet Go- Og Gorilla i 1990-1993, gitt ut discoalbumet «In Person» i 1999 som soloartist og albumet «Prewave» med bandet Alex Rosén & The YoungDudes i 2004. Han har medvirket i en rekke NRK-produksjoner på 1990- og 2000-tallet. Han er kjent som entertainer, konferansier og foredragsholder og har et ukentlig radioshow på Radio Rock, «Alex Rosén Show».

- Dette var på høy tid. Jeg har mye å levere i alle sjangere. Jeg er veldig bra på å synge ballader og jeg gleder meg aller mest til opera, sier Rosén.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!