Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Dette er bare total skivebom

Tidligere sjefredaktør i Dagbladet utpekt som «Kongepudler»-forfatter.

BENEKTER:
Kommentator i Dagbladet, John Olav Egeland, ble i dag tidlig utpekt som mannen bak den mye omtalte «Kongepuddel»-trilogien. Han sier dette på ingen måte stemmer. 
Foto:  Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
BENEKTER: Kommentator i Dagbladet, John Olav Egeland, ble i dag tidlig utpekt som mannen bak den mye omtalte «Kongepuddel»-trilogien. Han sier dette på ingen måte stemmer. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Kjære John Olav Egeland, innrøm at det er du som er Anonym: )»

Det skriver litteraturviter Janne Rygg på sin facebook-side, etter at hun i går varslet at hun ville avsløre forfatteren bak den mye omtalte «Kongepuddel»-trilogien.

Vedkommende fikk deadline til i dag tidlig, men har ikke stått fram. Nå hevder altså Rygg at det er tidligere sjefredaktør og kommentator i Dagbladet som er forfatteren bak pseudonymet «Anonym».

- Skivebom «Du har stort og nært nettverk i media så vel som i det politiske liv. Som sjefredaktør i Dagbladet en periode ble du i ettertid anklaget for å være litt ... anonym. Du kjenner pressemiljøet fra innsiden og dagligvarekjedebransjen fra oversiden. Du har også vært gjest hos Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen på herregården i Larvik,» er noen av hennes argumenter.

Egeland selv vil på ingen måte innrømme at det er han som er forfatteren som er blitt kjent for sin harselas med norske samfunnstopper.

- Dette er bare fri fantasi. Jeg har bare lest fragmenter av det som står på facebook. Man trenger ikke være krimetterforsker for å skjønne at disse «bevisene» ikke holder mål, sier han til Dagbladet.

Egeland legger til at han liker bøkene svært godt, og dermed ikke hadde hatt noen problemer med å innrømme det hvis han hadde vært personen bak trilogien.

- Jeg skulle gjerne ha vært denne personen, men dette er altså bare total skivebom, sier han.

Mange spekulasjoner Janne Rygg har ikke besvart Dagbladets henvendelser i dag tidlig, men i går hevdet hun bestemt å vite identiteten til den omtalte forfatteren.

- «Klassekamerater» inneholder ting som jeg kun har sagt til én person ved en anledning sommeren 2008, en mann som også har fortalt meg ting om seg selv og sine nærmeste som gjorde det uhyre enkelt å komme på sporet, skrev hun på facebook i går.

Spekulasjonene rundt Anonyms identitet har vært mange. Kjell Terje Ringdal, Vidar Kvalshaug, forfatterne Anne Holt og Knut Nærum er blant dem som tidligere har måttet avkrefte at de står bak bøkene. Til våren er forfatteren tilbake med påskekrim. Også her harselerer forfatteren med kjente nordmenn, og lar blant andre Aslak Sira Myhre og Finn Abrahamsen gjennomgå.

HARSELAS: Kagge Forlag har gitt ut «Kongepudler», «Kindereggeffekten» og «Klassekamerater» med Anonym som forfatter.
HARSELAS: Kagge Forlag har gitt ut «Kongepudler», «Kindereggeffekten» og «Klassekamerater» med Anonym som forfatter. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!