Årets beste bøker 2016

Dette er bøkene Dagbladets anmeldere mener er årets beste

Én forfatter skiller seg klart ut.

BOKHØSTENS VINNER: Vigdis Hjorth går igjen på lista til halvparten av Dagbladets anmeldere, når de lister opp sine tre bokfavoritter fra året som straks er over. Her fra da hun vant Bokhandlerprisen tidligere i høst. Foto: NTB Scanpix
BOKHØSTENS VINNER: Vigdis Hjorth går igjen på lista til halvparten av Dagbladets anmeldere, når de lister opp sine tre bokfavoritter fra året som straks er over. Her fra da hun vant Bokhandlerprisen tidligere i høst. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Her er bøkene Dagbladets bokanmeldere mener var best i 2016! De har fått velge helt fritt, både blant norsk og oversatt, og i alle sjangre. Og sjelden har resultatet vært så klart: Én bok skiller seg tydelig ut, og går igjen på halvparten av topp tre-listene.

Det er Vigdis Hjorths mye omtalte roman «Arv og miljø». Les intervju med henne her.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer