Dette er byen der de «sier nei til crack og ja til rulleskøyter»

Se hvor lett det er å holde barna unna dop.

(Dagbladet): Det lages mange fantastisk morsomme reklamer rundt om i verden, og de som ofte slår an best er reklamene som ufrivillig blir morsomme.

Videoen i denne saken ser ved første øyekast ut til å høre hjemme i den kategorien, men er laget av en komikerduo. Det er en rulleskøytebane i den amerikanske byen Reno som har kommet opp med løsningen på narkoproblemet.

- Vi sørger for å holde barnet ditt vekk fra gata, slår rulleskøytemesteren fast i videoen.

For å få oppmerksomhet rundt rulleskøytebanen sin bestemte folka bak Roller Kingdom seg for det noe originale slagordet «Si nei til crack og ja til rulleskøyter».

Eldgamle dealere I reklamen, som har fått mange morsomme og sarkastiske oppslag i amerikanske medier, prøver en bande bestående av så vel unge som middelaldrende og eldgamle medlemmer å prakke dop på ungene i byen.

Ungene nekter imidlertid å la seg lede inn i rusens fristelse, og slår krystallklart fast at de vil «si nei til crack og ja til rulleskøyter».

- Fengselene er fulle av folk som aldri har gått på rulleskøyter, sier en av ungene i videoen.

Laget av komikerduo Huffington Post klarer å finne positive tegn for hele nasjonen i videoen.

- I en dypt splittet nasjon er vel dette noe vi alle kan stille oss bak: Si nei til crack og si ja til rulleskøyter, skriver nettavisa.

Ifølge nyhetsbyrået AP er det komikerduoen Rhett McLaughlin og Link Neal som har laget reklamen.

Synes du reklamemakerne traff blink med denne, eller ble det for dumt?