- Dette er cyber-terrorisme

Hiphop-nettsteder hacket av rasister.

(Dagbladet.no): I helgen ble flere hiphop-nettsteder sabotert av rasistiske hackere, skriver The Guardian.


SOHH
, kalt den beste generelle hiphop-sida av musikkmagasinet Rolling Stone, AllHipHop og DatPiff fikk sidene sine erstattet med svært fornærmende nye utgaver, fulle av rasistiske skjellsord og nazi-symboler.

I SOHHs tilfelle hadde hackerne også lagt ut personlig informasjon om de ansatte. Sjefen Felicia Palmers brukerkonto ble hacket og private opplysninger lagt ut på siden. 

- Det virker som hackerne går spesielt etter svart, latinameriansk, asiatisk og jødisk ungdom som bekjenner seg til hiphop-kulturen. Dette er et internasjonalt anliggende som nå behandles av FBI og The Strategic Alliance Cyber Crime Working Group, skrev Palmer i en pressemelding.

Angrepene startet i forumet til SOHH og spredte seg etter hvert til hele nettstedet. Senere ble også andre hiphop-portaler angrepet, og sidene ble tatt ned midlertidig.

Forumene til både SOHH og AllHipHop er i skrivende stund fortsatt utilgjengelige.


En gruppe som kaller seg «Anonymous» har tatt ansvar for handlingene. Nettsamfunnet «4chan» har også blitt nevnt i forumene, og flere av bildene som ble brukt er hentet fra det kontroversielle nettstedet Ebaumsworld.

Grunnleggerne av AllHipHop, Chuck Creekmur og Greg Watkins, var svært opprørte etter angrepet, og kalte hackerne «cyber-terrorister».

NAZI-SYMBOLER OG RASISTISKE SKJELLSORD: Slik så hiphop-nettstedet SOHH ut da det var hacket i helgen. Kort tid etterpå ble sidene tatt ned. De er nå oppe igjen, i sin vanlige form. Faksimile: HACKET SOHH
NAZI-SYMBOLER OG RASISTISKE SKJELLSORD: Slik så hiphop-nettstedet SOHH ut da det var hacket i helgen. Kort tid etterpå ble sidene tatt ned. De er nå oppe igjen, i sin vanlige form. Faksimile: HACKET SOHH Vis mer

- Det er trist å se at denne typen utilslørt, hatefull rasisme fortsatt eksisterer i 2008 - en tid for store muligheter. Sammen skal AllHipHop og SOHH bruke alle tilgjengelige ressurser for å forfølge angriperne for å forsikre oss om at de kriminelle blir tatt, og for å forhindre at de gjør det igjen, sa Creekmur og Watkins.

- Dette er cyber-terrorisme