ERFAREN: Siri Gedde-Dahl har lang erfaring med undersøkende journalistikk, og gleder seg til å lede Dagbladets satsning. FOTO: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
ERFAREN: Siri Gedde-Dahl har lang erfaring med undersøkende journalistikk, og gleder seg til å lede Dagbladets satsning. FOTO: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Dette er Dagbladets nye gravesjef

Siri Gedde-Dahl er blandt landets fremste gravejournalister. Nå skal hun lede Dagbladets gravegruppe.

(Dagbladet): Siri Gedde-Dahl tar over stillingen som Dagbladets nye gravesjef, etter Arve Bartnes. Gedde-Dahl er blant landets fremste journalister innen undersøkende journalistikk, og har over 30 års erfaring som journalist.

- Jeg er veldig stolt og ydmyk over å ha fått jobben. Det er en fantastisk utfordring, og for meg er det den ultimate utfordring for jeg har jobbet med undersøkende journalistikk i mange år. Som senior i gamet synes jeg det er veldig morsomt å lede en så flott satsning som Dagbladet har, sier hun.

Gedde-Dahl vant SKUP-prisen for fremragende undersøkende journalistikk i 2005, sammen med to kollegaer i Aftenposten, for avsløringene om «Vannverksaken». Dette er også kåret til «tidenes SKUP». I tillegg har Gedde-Dahl vunnet to SKUP-diplomer. De siste årene har hun jobbet som journalist og reportasjeleder i Kapital.

Lyser ut flere stillinger

I dagens medievirkelighet mener hun det er ekstra viktig med undersøkende journalistikk.

- Det som er spennende nå, er at det er en bevegelse bort fra klikkhysteri. Hvis man skal skille seg ut i denne «Fake News»-verdenen må man satse på det man virkelig kan: Seriøs og ordentlig journalistikk, sier Gedde-Dahl, og legger til at det overordnede målet er å publisere viktige og samfunnskritiske, kvalitetsmessige gode prosjekter.

Ansettelsen av Gedde-Dahl er en del av en større satsning i Dagbladet. Onsdag ble det også ansatt en journalist i fast stilling i Dagbladet Magasinet og en ny redaksjonssjef for helgeavisen.

I tillegg lyser Dagbladet nå ut 10 faste stillinger.

- Vi er glade for å få disse tre på plass i nye stillinger. Dagbladet er i god utvikling og vi satser derfor tungt fremover innen våre kjerneområder. Derfor lyser vi nå også ut flere faste jobber, sier ansvarlig redaktør John Arne Markussen. '

TAS GODT IMOT: Ansvarlig redaktør John Arne Markussen er svært glad for å få Siri Gedde-Dahl til Dagbladet. FOTO: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
TAS GODT IMOT: Ansvarlig redaktør John Arne Markussen er svært glad for å få Siri Gedde-Dahl til Dagbladet. FOTO: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Møte behovet
Dagbladet er på utkikk etter kulturreporter, politisk journalist, fotballreporter, kjendisreportere, videoreportere, reportasjeleder Dagbladet Pluss, krimreporter og spaltistansvarlig.

- Etter en lang, krevende periode med omstillinger og teknologiske tilpasninger ser mange ting lysere ut nå. Vi opplever økt tilslutning både i lesermarkedet og på annonsesiden, og må møte etterspørselen etter kvalitetsinnhold. Det virker utrolig motiverende og gir selvtillit. Og vårt svar er ganske enkelt å styrke redaksjonskollektivet for å møte de behov vi ser avtegner seg, sier Markussen.

- Når vi for eksempel lyser ut en stilling som spaltistansvarlig, er det fordi vi i dag er landingsside for flere titalls faglig sterke bloggere som gjerne vil være i vårt miljø, legger han til.