Dette er damer som swinger

Det er mye som er annerledes med Hilde Marstrander og Hege Austheim. De synger, danser og kan alt om stil og image. Så sikre på seg sjøl er de at debutplata heter «Greatest Hits». Nå er de klare for Bylarm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Chicas del Coro er spansk og betyr «korjentene». Det navnet har kostet Hilde Marstrander og Hege Austheim dyrt...

- Vi var på bilferie Mexico. I fiskerlandsbyen San Felipe dumpet vi innom ei strand der et skranglete band framførte låter vi kunne, så vi slengte oss med på refrenget og spanderte øl på gutta. De kvitterte med å kalle oss Chicas del Coro, ler Marstrander.

Neste uke kommer debut-EP-en deres. På CD og vinyl. Det er westernswing de serverer, og det er Hilde Marstrander som snekrer den. Litt smalt og sært?

- Jo, men ikke utilgjengelig. Grunnen til at jeg liker denne musikken er at jeg er vokst opp med søndagsmatineer på TV med stepp og dans, show og musikk. Der var westernswing et mye brukt uttrykk. Mange vil forbinde uttrykket med filmmusikk, og vi har lånt litt fra epoken i både frisyrer, kostymer, show og koreografi. Mange har hintet om at vi minner litt om Andrew Sisters, vedgår Hilde.

Plateselskap har de. Tor Arne Petzolds nisjeselskap for rockabilly og beslektet musikk, Flipside, planlegger albumutgivelse med Chicas del Coro. Jentene er allerede klare for Ole Blues i Bergen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer