Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dette er de nye Facebook-knappene

Tiden er omme for den tradisjonelle «like»-knappen.

 NYE SYMBOLER:  Dette er de nye like-funksjonene. Foto: Facebook
NYE SYMBOLER: Dette er de nye like-funksjonene. Foto: Facebook Vis mer

(Dagbladet): Fra og med i dag blir Facebook litt annerledes enn vi er vant til. Den mye brukte og heftig diskuterte «like»-knappen forsvinner, til tross for at den ifølge Bloomberg brukes 6 milliarder ganger daglig.

- Vi hørte hele tiden at folk ikke bare hadde bra ting å si om det som ble delt på Facebook, sier produktsjef Sammi Krug, ifølge den svenske avisa Expressen.

Og nå skal du altså virkelig kunne uttrykke dine følelser over det som deles.

- Folk deler mye på Facebook, saker som gjør dem glade, triste og sinte. Nå kan du markere dette med «elsker», «haha», «trist», «wow» og «sint», sier Krung.

Beslutningen ble, ifølge det amerikanske mediet Bloomberg, tatt for rundt et år siden, og kommer til å innebære at nettbrukere må benytte en ny funksjon ved navn «Reactions» bare i løpet av få uker.

Ifølge Simon Cox i Facebook, kom den store testen for Reacticons-systemet etter Paris-angrepene i november. Da brukte en rekke testland systemet.

- De benyttet seg av dem, og vi har fått tilbakemeldinger om at det var et annerledes Facebook den dagen, sier Cox ifølge fastcompany.com.