Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Dette er den beste OL-låta

«Stjernekamp»-Agnete har laget ny alternativ OL-låt sammen med Dagbladets Asle Hansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere alternative OL-låter har kommet frem i kjølvannet av den offisielle OL-låta, som har fått svært dårlige kritikker.

Én av dem er den ferske låta «Gull», som er laget av Dagbladets egen nyhetsjournalist, Asle Hansen, og videojournalist Øistein Norum Monsen.

I dag har musikkvideoen til låten premiere. Du kan høre også høre låten på Spotify, Itunes og Wimp.

Drahjelp Der ser vi Asle Hansen i full kondomdress-utrustning synge sammen med Agnete Johnsen, kjent som «Stjernekamp»-Agnete og vokalist i det tidligere bandet «The Blacksheeps».

Hansen selv har erfaring som frontfigur og vokalist i «Dagbandet», Dagbladets eget interne rockeband, og har deltatt i flere garasjeband sammen med andre småbarnsferde.

- Det var moro å bade i snøen med selveste «Kongen av OL», sier Agnete Johnsen om innspillingen av musikkvideoen.

INNSPILLING: Asle Hansen har atter en gang tredd på seg den gule kondomdressen som han brukte under VM i 2011. Da gikk han under navnet «Kongen av VM», og oppholdt publikummere og idrettsutøvere. Nå skal han representere DBTV under OL i Sotsji. - Jeg skal underholde publikummere i Lillehammer mens det er OL i Sotsji. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet
INNSPILLING: Asle Hansen har atter en gang tredd på seg den gule kondomdressen som han brukte under VM i 2011. Da gikk han under navnet «Kongen av VM», og oppholdt publikummere og idrettsutøvere. Nå skal han representere DBTV under OL i Sotsji. - Jeg skal underholde publikummere i Lillehammer mens det er OL i Sotsji. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet Vis mer

Hun var ikke i tvil om hva hun skulle gjøre da Hansen spurte om hun ville være med med på låten.

- Jeg ble med på låten fordi jeg syntes det var en kul ting å gjøre, og jeg likte at den skulle være en OL-låt. Det var moro å få være med på en låt som hyller de flinke utøverne vi har, forteller hun, og beskriver låten som motiverende, stemningsfull og energisk.

- Jeg får bare lyst til å hoppe og sprette av den. Dette er den beste OL-låten, og jeg skulle selvfølgelig ønske at den var den offisielle, sier Johnsen.

Kjente fjes Også Arne Scheie, Hank von Helvete og Bjørn Dæhlie medvirker i den nye musikkvideoen, som viser flere scener fra TV-serien «Kongen av OL». Serien følger Hansen i sin gule kondomdress, kjemper mot flere utøvere for å gjøre seg kvalifisert til deltakelse i Sotsji.

- Jeg har ledd utrolig mye. Det har vært veldig moro å gjøre dette, sier Hansen.

Låta «Gull» kom ut i forkant av DBTV-serien «Kongen av OL», som skal vises når DBTV dekker OL i Sotsji. Hansen har gjort noe liknende før.

- Vi lagde først en humorserie i forbindelse med Kollen-VM i 2011 som vi kalte «Kongen av VM», hvor jeg skaffet meg en gul kondomdress med Dagbladet-logoen på. Jeg gikk da rundt blant utøvere og publikumere, og lagde moro-tv for Dagbladet, forteller Hansen.

I HVITT LANDSKAP: Asle Hansen og Agnete Johnsen spilte inn musikkvideoen til låta «Gull» på Frognerseteren i Oslo. Hansens kollega, Øistein Norum Monsen, filmet og produserte videoen. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet
I HVITT LANDSKAP: Asle Hansen og Agnete Johnsen spilte inn musikkvideoen til låta «Gull» på Frognerseteren i Oslo. Hansens kollega, Øistein Norum Monsen, filmet og produserte videoen. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet Vis mer

På nyåret fikk han og Øistein Norum Monsen blod på tann da Kristoffer Egeberg, produsent for DBTV under OL, spurte om de ville lage «Kongen av OL».

- Da var vi ikke i tvil om at det ville vi gjerne gjøre, så vi har nå laget en egen humorserie til det. Da tenkte vi også at det hadde vært dritkult om «Kongen av OL» hadde hatt sin egen OL-låt, sier Hansen.

Da de fant ut at de ville satse på låten, ønsket de å ha Agnete Johnsen med på laget.

- Hun ei grepa jente med «rocke-gen», som passer godt til låten, forteller Hansen.

Laget på fire dager Det var i romjula at Dagbladet-kollegene satte seg sammen for å lage låten.

- Jeg hadde noen låt-skisser liggende i skuffen hjemme, så dro jeg over til Øistein, og så koste vi oss med litt kaffe, øl og akevitt. Etter hvert kom vi på et refreng som passet, og så plutselig så hadde vi ei låt, sier Hansen.

KJENTE FJES: Agnete Johnsen og Hans-Erik Dyvik Husby er begge å se i musikkvideoen til låta «Gull». Foto: NRK
KJENTE FJES: Agnete Johnsen og Hans-Erik Dyvik Husby er begge å se i musikkvideoen til låta «Gull». Foto: NRK Vis mer

Norum Monsen mener at den hurtigproduserte låten, som ble laget på fire dager, skiller seg ut fra de andre OL-låtene.

- Dette er en sportssang som tar publikum på alvor. Vi vil at folk skal kunne synge med i ekstase over alle de gullmedaljene som våre norske utøvere henter hjem fra Sotsji. Ingen av de låtene vi har hørt så langt har det i seg, så dette er vårt bidrag for å hjelpe kultur-Norge opp av den sumpa som de har rota seg oppi, sier han lattermildt og mener at låta passer til alle aldersgrupper, som kan synges av spedbarn så vel som gamle besteforeldre.

Tidligere denne uka omtalte TV 2 den nye OL-låta
. Dette har ført til at Hansen har blitt redd for sine fremtredende diva-nykker.

- Jeg har definitivt blitt en diva, så det her kan jo gå gærent. Jeg frykter for tomhetsfølelsen når spotlighten skrus av. Da tenker jeg at jeg kommer til å gå på en smell, avslutter han spøkefullt.
 

SØRGET FOR GOD STEMNING: Asle Hansen ble i 2011 kjent som «Kongen av VM», hvor han blant annet overnattet i VM-løypa. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
SØRGET FOR GOD STEMNING: Asle Hansen ble i 2011 kjent som «Kongen av VM», hvor han blant annet overnattet i VM-løypa. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!