Dette er den beste romanen hun har skrevet

Nydelig om en forfatters sammenbrudd.

VAKKERT OM LIV OG SKRIFT: Aasne Linnestå nye bok er en poetisk fortelling om en forfatters strev i livet. Foto: Aschehoug.
VAKKERT OM LIV OG SKRIFT: Aasne Linnestå nye bok er en poetisk fortelling om en forfatters strev i livet. Foto: Aschehoug. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Aasne Linnestås språksikre og utfordrende tekster har begeistret mange.

For denne anmelderen har uttrykket hennes tidvis virket lukket og maniert, men med årets bok er det annerledes.

Det er som Linnestå forlater et trangt landskap og åpner opp. Resultatet er en vakker, lyrisk roman som sjenerøst byr på seg selv.

Hybrid Boka består av forfatteren Sylvias tanker, etter at mann og barn har forlatt henne. Kanskje er de dratt for alltid, kanskje har de bare tatt en lang sommerferie.

Sylvias reflesjoner avløses av novellene hun skriver på. Også disse tekstene relaterer seg til livet hennes. En voldtekt fra år tilbake er én av hendelsene novellene forteller om.

Slik går sommeren mot høst mens Sylvia sitter i det tomme huset og skriver. Hun er splittet i opplevelsen av familiens fravær. På én side er hun lettet over å kunne skrive i fred. Hun har savnet «å stå i ro til noe brant seg fast, uten å måtte kastes ut i alt mulig annet hele tida.»

På den annen side: Hva betyr dette fraværet? Gradvis mister Sylvia en sunn virkelighetstilnærming. Lett surrealisme slår inn i fortellingen hennes som er rettet mot et du, ektemannen Mikkel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer