Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

HBO med omdiskutert flopp:

Dette er «den dårligste HBO-serien noensinne»

Tas av lufta etter bare én sesong.

ÉN SESONG: HBO-serien «Here And Now» tas av lufta etter bare én sesong. Foto: HBO / Here And Now
ÉN SESONG: HBO-serien «Here And Now» tas av lufta etter bare én sesong. Foto: HBO / Here And Now Vis mer

(Dagbladet): For mange er HBO-serier nærmest synonymt med kvalitet. Serier som «Game of Thrones» og «Westworld» har mer eller mindre blitt unisont hyllet.

Det samme kan ikke sies om «Here And Now».

På filmnettstedet Rotten Tomatoes har serien fått en prosentscore på 24. «Here And Now» skal også være den HBO-serien med verst mottakelse fra anmeldere og har en Metacritic-score på 45.

FAMILIEDRAMA: «Here and Now» handler om en multietnisk amerikansk familie, og er den nye serien til mannen bak «Six Feet Under» og «True Blood». Video: HBO Vis mer

The Washington Post kaller serien for et «fryktelig feilskudd» og gir den én av fem stjerner. Det danske magasinet Soundvenue utnevner «Here And Now» som «HBOs dårligste serie noensinne».

Ulike meninger

Det er derimot delte meninger om «Here And Now». Dagbladets anmelder lot seg begeistre av serien og trillet en femmer.

«På elegant vis klarer serien både å si noe om og få oss til å humre av mange av samtidas mest betente temaer: Rasisme og etnisitet, polarisering, kjønn, identitet, religion og seksualitet», heter det i anmeldelsen.

P3-programmet Filmpolitiet er også positive i sin anmeldelse. De triller en firer og omtaler den som et ambisiøst familiedrama med potensial.

Los Angeles Times og The New York Times er derimot mer nøytrale i sine omtaler og holder seg nøyaktig midt på treet.

Tas av lufta

Bare ti dager etter at først sesong gikk ut til folket, bestemmer HBO seg for holde det ved nettopp én sesong. Det skriver The Hollywood Reporter.

Hver episode ble i gjennomsnitt sett to millioner ganger. Det sies å være under forventning og lite til å være en HBO-serie.

- Vi har etter nøye vurdering bestemt oss for å ikke ta steget videre med en annen sesong av «Here And Now», heter det i en uttalelse fra HBO.

- Vi takker Alan (Ball. Filmskaper, red.anm.) for hans dedikasjon og innovative historiefortelling, og vi ser fram til hans neste arbeid.

SYNER: Daniel Zovatto i rollen som Ramon Bishop, en spillutvikler som stadig får hallusinasjoner. Foto: HBO / Here And Now
SYNER: Daniel Zovatto i rollen som Ramon Bishop, en spillutvikler som stadig får hallusinasjoner. Foto: HBO / Here And Now Vis mer

Ønsket debatt

«Here And Now» tar for seg en kulturell middelklassefamilie med fire adoptivbarn fra like mange verdensdeler.

Seriens dramatiske katalysator oppstår når sønnen Ramon begynner å få stadige hallusinasjoner. Blant annet blir han «forfulgt» av tallene 11.11, som tilfeldigvis er fødselsdatoen til hans psykolog.

Hovedforfatter Alan Ball (60) har tidligere stått bak seermagneter som «Six Feet Under» og «True Blood». Han håpet på at serien ville bidra til en større samtale om problemstillinger i samfunnet.

- Jeg håper at serien kan være en plattform for filosofiske og etiske diskusjoner: diskusjoner om rase, kjønn, seksualitet og virkelighetens natur, har Ball tidligere uttalt til The Hollywood Reporter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media