POPULÆR: Tv-serien «NCIS» er den mest sette amerikanske dramaserien. Foto: TV3
POPULÆR: Tv-serien «NCIS» er den mest sette amerikanske dramaserien. Foto: TV3Vis mer

Dette er den mest sette amerikanske dramaserien

Gjetter du hvilken?

(Dagbladet): Du trodde kanskje det var «Game of Thrones»? Eller «Sherlock»? Men nei, det er tv-serien «NCIS» som er USAs mest sette tv-serie. 

Det ble offentliggjort under tv-festivalen i Monte Carlo, skriver avisa LA Times.

Vant pris  Det er første gang serien mottar denne prisen, men tidligere har også lignende serier som «CSI» og «CSI: Miami», alle fra kanalen CBS, fått samme pris. Det ser ut til at etterforskningsdramaer er en stor hit blant det amerikanske publikummet.

I Norge sendes «NCIS» på TV3.

På den internasjonale prislista var også den norske serien «Lilyhammer», som vant pris for beste komedie og for beste mannlige skuespiller, ved Steven Van Zandt. 

- Vi er ekstremt stolte og glade for at Lilyhammer vinner disse internasjonale prisene her i Monte Carlo. Bare det å bli nominert sammen med så solide kandidater er en ære, sa programsjef for drama i Rubicon TV, Anne Kolbjørnsen til Dagbladet. 

Pris til «Broen» Også den svenskdanske serien «Broen» stakk av med gjev pris, for beste dramaserie i Europa. I tillegg vant den mannlige hovedrollen, Kim Bodnia, pris for beste mannlige skuespiller i en dramaserie. Det skriver den svenske avisa Expressen

For få dager siden ble det imidlertid kjent at Kim Bodnia ikke skal være med i neste sesong av «Broen», som starter innspilling til høsten. Sesong tre er ventet på tv-skjermen i løpet av 2015.

 MEST SETT:  Her er crewet fra tv-serien NCIS samlet i forbindelse med at skuespilleren Mark Harmon fikk en stjerne på Hollywood Walk of Fame. Gjengen stakk av med pris for mest sette dramaserie i USA under tv-festivalen i Monte Carlo. Foto: Stella Pictures
MEST SETT: Her er crewet fra tv-serien NCIS samlet i forbindelse med at skuespilleren Mark Harmon fikk en stjerne på Hollywood Walk of Fame. Gjengen stakk av med pris for mest sette dramaserie i USA under tv-festivalen i Monte Carlo. Foto: Stella Pictures Vis mer