- Dette er den mest spennende politiske saken de neste fire årene

Møt lederen for Stopp Datalagringsdirektivet i nettmøte.

GÅR TIL KAMP: Tidligere Unge Venstre-leder Lars-Henrik Michelsen ble i kveld valgt som leder for organisasjonen Stopp Datalagringsdirektivet. Foto: Espen Røst/Dagbladet
GÅR TIL KAMP: Tidligere Unge Venstre-leder Lars-Henrik Michelsen ble i kveld valgt som leder for organisasjonen Stopp Datalagringsdirektivet. Foto: Espen Røst/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| I kveld ble Lars-Henrik Michelsen valgt til leder av organisasjonen Stopp Datalagringsdirektivet, på et møte i Fritt Ords lokaler i Oslo.

Michelsen er tidligere leder av Unge Venstre, og skal nå fronte en tverrpolitisk organisasjon som skal jobbe mot at direktivet blir tatt opp i norsk lov.

Datalagringsdirektivet vil, dersom det blir innført, pålegge alle tele- og nettleverandører å langtidslagre informasjon om hvem du snakker med på telefon, hvem du kommuniserer med via epost og hvor du befinner deg når du gjør det. Det samme gjelder din IP-adresse og tidspunkter for på- og avlogging på nettet. Innholdet i kommunikasjonen, og hvilke nettsider som besøkes, skal ikke lagres.

Flere tusen tilsluttede- Direktivet er langt på vei en direkte følge av den amerikanske forestillingen om at det er mulig å føre en «krig mot terror», institusjonalisert gjennom det løpske kontroll- og overvåkingsregimet i Bush-regjeringens Patriot Act, skrev Dagbladet.nos kommentator Jan Omdahl om direktivet tidligere i dag.

Blant de som allerede har sluttet seg til kampanjen mot datalagringsdirektivet, finner vi Kristin Clemet (leder i Civita), Jon Wessel-Aas (NRK-advokat), Heming Olaussen (leder i Nei til EU), Henrik Asheim (leder av Unge Høyre) og Mali Steiro Tronsmoen (leder av Sosialistisk Ungdom).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer