Dette er den nye Schibsted-sjefen

Favoritten Birger Magnus vraket.

NY SJEF: Tidligere VG-direktør Rolv Erik Ryssdal blir ny konsernsjef i Schibsted etter Kjell Aamot.  Foto: SCANPIX
NY SJEF: Tidligere VG-direktør Rolv Erik Ryssdal blir ny konsernsjef i Schibsted etter Kjell Aamot. Foto: SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no): Rolv Erik Ryssdal (46) er ansatt som ny konsernsjef i Schibsted og tiltrer stillingen 1. juni. Han tar over etter Kjell Aamot, som fratrer etter 20 år i jobben. Det skriver selskapet i en pressemelding i dag.

Ryssdal har tidligere vært direktør i VG og Schibsted-eide Aftonbladet i Sverige. Fra 2008 har han vært sjef i Schibsted Classified Media, som leder for konsernets satsing internasjonalt på nettbaserte rubrikktjenester.

Dermed tapte mannen flere har utpekt som favoritten, konserndirektør Birger Magnus, på målstreken i kampen om en av medie-Norges mest profilerte lederstillinger. Ifølge Dagens Næringsliv skal Magnus ha satt sin stilling inn på å få toppjobben.

På spørsmål om valget av Ryssdal framfor Magnus kan føre til at konsernet nå mister to sentrale ledere på kort tid, svarer konserndirektør Jan Erik Knarbakk til DN.no:

- Dette er ukjent for meg personlig. Jeg kan bare konstatere at DN kjørte en spekulasjon på den ene kandidaten, mens det ble den andre.

Rolv Erik Ryssdal er utdannet siviløkonom fra Bedriftsøkonomisk Institutt (BI) i Oslo, og har en MBA fra INSEAD i Frankrike. Han er gift og har tre barn.

FIKK IKKE JOBBEN: Konserndirektør Birger Magnus. Foto: SCANPIX
FIKK IKKE JOBBEN: Konserndirektør Birger Magnus. Foto: SCANPIX Vis mer