«Jul i Skomakergata»:

Dette er den nye «Skomakergata»

Den nye spillefilmen fra «Jul i Skomakergata»-universet blir en forløper til den folkekjære julekalenderen, og innspillingen er i full gang.

NY FILM: En film fra «Jul i Skomakergata» er underveis, med handlingen satt til etterkrigstiden. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
NY FILM: En film fra «Jul i Skomakergata» er underveis, med handlingen satt til etterkrigstiden. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da NRK i 2011 sa de ikke lenger kom til å vise «Jul i Skomakergata» på TV i jula, var begrunnelsen at julekalenderen ikke lenger var relevant for unge.

Nå skal den folkekjære serien gjenopplives – denne gangen på kino. Dette meldte Filmweb i 2020.

Selv om innspillingen er godt i gang, må publikum vente lenge på premieren.

Forløper

Julekalenderen, med Henki Kolstad i rollen som skomaker Andersen, ble sendt for første gang på TV i jula 1979.

Serien har vært en av de mest populære julekalenderne gjennom tidene. «Jul i Skomakergata» ble sendt ytterligere seks ganger på NRK – siste gang i 2003.

Handlingen i filmen finner angivelig sted noen år tidligere enn julekalenderen. Den har fått tittelen «Den første jula i Skomakergata», og foregår i 1945, året Norge fikk tilbake selvstendigheten etter den tyske invasjonen under andre verdenskrig.

På NFIs nettsider står det at filmen starter når den ni år gamle Stine ankommer bygda med toget, og søker ly hos skomaker Andersen. Skomakeren er ifølge beskrivelsen en «gammel grinebiter», og skal i utgangspunktet være ulik den rollefiguren vi kjenner fra julekalenderen,

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer