- Dette er det beste musikkinnslaget vi har gjort noensinne. Og vi hadde Paul McCartney på besøk på mandag

Se Ylvis-opptredenen som Jimmy Fallon mener er programmets beste noensinne.

NEW YORK (Dagbladet): Ylvis' opptreden på «Late Night With Jimmy Fallon» ble tidlig i morges norsk tid sendt på TV i USA.

Og talkshowvert Jimmy Fallon, som bare denne uka har hatt Miley Cyrus og Paul McCartney som musikalske gjester, tok i bruk store ord under introduksjonen av det norske brødreparet.

- De er utrolige. Dette er det beste musikkinnslaget vi har gjort noensinne. Og vi hadde Paul McCartney på besøk på mandag. De har over 100 millioner treff på YouTube. Det blir kostymer, det blir dansing, det blir lasere, sa han helt i starten av programmet.

Under opptredenen gjenskapte Ylvis musikkvideoen til «The Fox» i liveformat, med Questlove fra The Roots som reven.

Fallons stamgjest, dyreeksperten Jeff Musial, hadde imidlertid ikke med seg noe eksemplar av det mystiske Ylvis-rovdyret. Han viste heller fram en gribb, en puma og en kenguru på lufta, og gikk dermed glipp av mange potensielle vitser.

- Nå kan jeg dø Ylvis-manager Jørgen Thue var godt fornøyd etter innspillingen.

- Vegard og Bårds opptreden på NBC var fantastisk. Å oppleve Ylvis framføre «The Fox» live med The Roots er noe alle vi som var til stede på innspillingen sent vil glemme, sier han til Dagbladet.

Det ser heller ikke ut til at Bård Ylvisåker kommer til å glemme opptredenen med det første.

FIRE FURRIES: Ylvis iførte seg revedraktene hos Jimmy Fallon. Talkshowverten selv og The Roots´ Questlove tok også på seg pels for anledningen. Foto: Brukt med tillatelse fra NBC/Late Night With Jimmy Fallon
FIRE FURRIES: Ylvis iførte seg revedraktene hos Jimmy Fallon. Talkshowverten selv og The Roots´ Questlove tok også på seg pels for anledningen. Foto: Brukt med tillatelse fra NBC/Late Night With Jimmy Fallon Vis mer

- Takk, gutter. Ha ha, fucking ha. Nå kan jeg dø. Mitt arbeid her er gjort, tvitret han i natt til Jimmy Fallon og Questlove fra The Roots.

«Late Show With Jimmy Fallon»-manusforfatter Mike DiCenzo mener også, akkurat som sjefen sin, at Ylvis-opptredenen er det beste musikkinnslaget de noensinne har hatt.

Billboard-byks Det er bare noen få uker siden de sist var i USA på talkshowet til Ellen DeGeneres med låta som nå har blitt sett mer enn 100 millioner ganger på YouTube og ligger på en fersk 6. plass på Billboards Hot 100-liste. Bare Lorde, Katy Perry, Miley Cyrus, Avicii og Drake ligger foran nordmennene.

Selv klarer ikke Ylvis å skjønne hva de har gjort riktig.

- Det er det ingen skjønner. Hadde man skjønt det, hadde man jo laget drøssevis av sånne, sa Ylvis-brødrene til Dagbladet på flyplassen i New York i går kveld.