LEDESTJERNE: Ta-Nehisi Coates har befestet  sin posisjon som en intellektuell ledestjerne for alle som diskuterer rase i dagens USA. Hans andre boka «Between the world and me» har ligget støtt på bestselgerlistene siden utgivelsen i sommer. Her er han i en paneldiskusjon i denne månedens New Yorker-festival. Foto: NTB Scanpix
LEDESTJERNE: Ta-Nehisi Coates har befestet sin posisjon som en intellektuell ledestjerne for alle som diskuterer rase i dagens USA. Hans andre boka «Between the world and me» har ligget støtt på bestselgerlistene siden utgivelsen i sommer. Her er han i en paneldiskusjon i denne månedens New Yorker-festival. Foto: NTB ScanpixVis mer

«Dette er det jeg vil du skal vite: I Amerika er det tradisjon å ødelegge den svarte kroppen, det er arv»

Ta-Nehisi Coates er stemmen USA må lytte til.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

New York (Dagbladet): Ta-Nehisi Coates brev til sønnen har gjort ham til en av USAs mest toneangivende og omdiskuterte stemmer for øyeblikket.

- De kampene du vet du kommer til å tape er ofte de kampene det er verdt å kjempe, sier Ta-Nehisi Coates foran et ekstremt lydhørt publikum i en diger messehall under denne månedens New Yorker-festival.

En helg i oktober samles USAs fremste forfattere, journalister, tenkere og kjendiser til noen-og-femti arrangementer. Aller først, på to-tre minutter, forsvant billettene til paneldiskusjonen der Coates sitter på scenen sammen med The Wire-skaper David Simon, skuespiller-slash-aktivistene Danai Gurira og Jesse Williams og forfatter Claudia Rankine.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn