Dette er det perfekte «halloween»-spillet

Knask eller knep i «Costume Quest».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| For et år dette har vært for nedlastbare konsollspill.

De har kommet som perler på ei snor i form av blant annet «The Misadventures of P.B. Winterbottom», «Joe Danger», «DeathSpank», «Limbo», «Scott Pilgrim: The Videogame», «Lara Croft: The Guardian of Light», «Comic Jumper» og «Super Meatboy».

Billige, berikende, og ofte timeslange spillopplevelser som byr på langt mer enn den gjengse butikktittel.

Eventyrrollespillet «Costume Quest» kan kanskje vise seg å bli det mest sjarmerende og populære av dem alle, og det til tross for at spillet tar for seg et fenomen (inntil nylig) ganske eksklusivt for amerikanere.

I spillet følger vi en liten skokk rakkerunger på «halloween» (eller allehelgensaften, slik vi kaller det her på berget) mens de går på hus-til-hus-aksjon med sin egen form for knask-eller-knep-bøssebæring.

Den søte, visuelle stilen kan vi takke Tim Schafer for (mannen bak blant annet «Monkey Island»-serien, «Day of the Tentacle» og «Grim Fandango») og hans utviklerstudio Double Fine med spennende tegneserieillustratør Tasha Harris i tet. Figurdesignet står også en annen Schafer-kjenning bak, nemlig «Psychonauts»-designer Scott C. Det viser seg raskt at «Costume Quest» har mer enn bare søt godteriinnsamling under panseret. Hovedpersonens søster (eller bror, avhengig av hvem du spiller som) blir kidnappet av noen sukkerhungrige troll, og det blir din oppgave å redde vedkommende fra å bli spist - siden hun eller han tilfeldigvis var utkledd som et kjempedrops under ugjerningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer