- Dette er det største vi skal gjennom

De sceneaktuelle teaterstudentene er snart klare til å klippe KHiO-navlestrengen.

FØDSEL: Teaterstudentene gleder seg til å komme ut av skolens livmor og fødes som skuespillere. (F.v.:) Iselin Skjævesland Shumba, Rebekka Nystabakk, Eivin Nilsen Salthe, Susann Bugge Kambestad, Olav Waastad, Ida Elise Broch, Oddgeir Thune og  Roger Opdal Paulsen (foran). Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FØDSEL: Teaterstudentene gleder seg til å komme ut av skolens livmor og fødes som skuespillere. (F.v.:) Iselin Skjævesland Shumba, Rebekka Nystabakk, Eivin Nilsen Salthe, Susann Bugge Kambestad, Olav Waastad, Ida Elise Broch, Oddgeir Thune og Roger Opdal Paulsen (foran). Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det skal bli litt deilig å endelig komme ut av KHiO-livmora, sier Iselin Skjævesland Shumba.

Det nærmer seg termin etter et snart fire år langt svangerskap. Shumba og de andre fjerdeklassingene ved Kunsthøyskolen i Oslo (KHiO) er klare for å erobre verdens scener. Snart klare, iallfall.

Teksttungt, voldsomt og massivt For før de for alvor tar fatt på arbeidslivet, må de gjennomføre sin største utfordring så langt: «We are blood».

- Det er teksttungt, voldsomt og massivt, sannsynligvis det største vi skal gjennom som studenter, sier Eivin Nilsen Salthe.

Det nyskrevne samtidsdramaet gikk for fulle hus i Berlin, og ble oversatt til norsk for KHiO-studentene. Torsdag var det norgespremiere. Nå gjenstår spilleperioden, som strekker seg til 12. november.

Fem uker i Berlin I forkant var fjerdeklassingene på en femukers studietur i Berlin.

- Vi møtte teatersjefen ved Maksim Gorkij, Armin Petras, som har skrevet stykket. Det var lærerikt og betryggende, forteller Rebekka Nystabakk.

«We are blood» tar opp flere temaer, som finanskrise, fraflytting, ensomhet og angst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer