- Dette er det verste jeg har vært med på

Og det sier litt - når det er charter-Svein som snakker. Se ham teste virtual reality hos Ylvis!

(Dagbladet): I noen måneder på midten av nittitallet var «virtual reality» en hottere teknotrend enn «internett». Det er sant!

Det varte ikke så lenge, men hjelmer med steroskopiske dataskjermer og bevegelsessensorer som gir deg inntrykk av å befinne deg i en datagenerert verden, kan fortsatt fascinere.

I kveldens «I kveld med Ylvis», som ble spilt inn før Bård og Vegard i går forlot landet for nok en sjarmrunde på amerikanske TV-show, tester Svein Østvik hvor langt virtual reality-teknologien har kommet.

Genuin reaksjon Med skjermhjelmen på hodet og komikerne som støtte får han kjøre en forholdsvis brutal berg-og-dalbane. Mens han befinner seg stående på studiogulvet.

For å sitere reaksjonen: «Gud! Gud! Dette er det verste jeg har vært med på!»

- Dette er ikke skuespill, men en helt genuin reaksjon. Østvik visste ikke på forhånd hva han skulle være med på, ut over at han skulle delta i en eller annen studioaktivitet, sier «I kveld med Ylvis»-produsent Fredrik Kvåle Dørum til Dagbladet.

Grepet av illusjonen - Det er stor forskjell på hvordan folk reagerer på virtual reality-illusjonen. Man spiller sansene et puss, men står tross alt med beina trygt plantet på bakken. Selv var jeg helt uanfektet av den samme berg-og-dalbanen, mens andre roper og skriker og tror de skal falle, sier han.

Det hotteste på virtual reality-markedet i 2013 er, ifølge våre venner i spillnettstedet Pressfire, brillene Oculus Rift. Men også Sony har trua på konseptet, og skal jobbe med virtual reality-løsninger for neste generasjon Playstation.