Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Dette er en 60-årsgave til meg selv

Hollywood-stjerna Bill Pullman på plass i Bergen for å gjøre Shakespeare på DNS.

KLAR FOR JOBB: Bill Pullman og DNS-sjef Agnete Haaland. 
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
KLAR FOR JOBB: Bill Pullman og DNS-sjef Agnete Haaland. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Filmstjerna Bill Pullman er på plass i Bergen for å gjøre Shakespeares «Othello» på Den Nationale Scene

60-åringen, som er nær venn av stykkets instruktør Stein Winge, har gjort en rekke store filmroller, og Dagbladet har tidligere kunne melde at han fått utsatt filmingen av «Independence Day 2» for å være i Bergen.

- Dette er en bursdagsgave til meg selv. For et år siden bestemte jeg at det året jeg fylte 60 måtte brukes til noe spesielt som dette, sier Pullman og legger til:

- Men det regner fryktelig mye her!

Bursdag hans var 17. desember, og bursdagsønsket til Pullman gikk altså i oppfyllelse - prøvene på Den Nationale Scene er igang.

Lærer seg norsk Pullman, som har en kone som er halvt norsk, arbeider nå på spreng med å lære seg norsk før stykket har premiere på DNS i februar.

- Det går skikkelig dårlig, og jeg må være tålmodig. Men det er spennende å bruke språkproblemer inn i stykket. Vanligvis er hudfarge et tema i «Othello», hos oss blir også språket noe som skaper avstand mellom hovedpersonen og resten av ensemblet, forteller Pullman.

Ideen om at Pullman skulle feire jul i Norge og tilbringe fire måneder i en leilighet i Bergen kom fra Stein Winge. Regissøren forteller at han fikk tanken da han gikk på Times Square i New York med Pullman.

Fikk ideen på Times Square - Jeg fortalte ham at han ikke kunne gjøre «Othello» i USA fordi der brukes som regel svarte skuespillere i rollen. Så da måtte han komme hit til Bergen. Det tente ham umiddelbart på, forteller Winge.

Pullman svarer med å rose instruktør Winge opp i skyene:

- Å jobbe med Stein er en sann glede. Det var 28 år siden vi sist jobba sammen, og når vi begynte prøvene her i Bergen var det som å være tilbake igjen. Vi har en unik forståelse av hverandre, forteller Pullman.

Lille julaften setter han og Winge seg på flyet over til Oslo, der de skal feire jul sammen på Nesodden.

- Men jeg er her for å jobbe, ikke for å være på ferie, avslutter filmstjerna.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media