<strong>REKORD:</strong> Tyskland jublet da de vant VM. I Norge var det svært mange som så finale-kampen. Foto: NTB Scanpix
REKORD: Tyskland jublet da de vant VM. I Norge var det svært mange som så finale-kampen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dette er en av de mest sette fotballkampene noensinne

VM-finalen satte seer-rekord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag kveld ble Tyskland verdensmestere i fotball.

I andre ekstraomgang scoret Mario Götze (22) det avgjørende, og eneste målet.

Fotball-interesserte nordmenn Selv om Norge ikke har vært med i VM i Brasil, betyr det likevel ikke at nordmenn har mistet interessen for fotball-VM.

Søndagens finale ble sett av nesten 1,5 millioner seere, nærmere bestemt 1.460.000.

- Det er en av de tjue mest sette kampene noensinne, opplyser NRKs analysesjef Kristian Tolonen til Dagbladet, og forteller at den ligger på 16. plass.

- Vi må faktisk tilbake til EM-finalen i 2000 for å finne en fotballkamp med høyere seertall enn dette, fortsetter han.

Kampen kommer likevel ikke inn på lista over de 30 mest sette TV-programmene i Norge noensinne. På toppen av den lista ligger kampen mellom Norge og Mexico i fotball-VM i 1994, som svimlende 2.139.000 seere fikk med seg.

Tyskland-Brasil sett av over én million På andreplass av de mest sette VM-kampene er semifinalekampen mellom Tyskland og Brasil, der Tyskland ydmyket Brasil på hjemmebane med 7-1.

Kampen, som ble vist på TV 2, ble sett av 1.280.000.

På tredjeplass er semifinalekampen mellom Nederland og Argentina, som ble avgjort på straffekonk. Den var det 1.172.000 seere som fikk med seg.

Bronsefinalekampen mellom Nederland og Brasil var det 971.000 seere som fikk med seg.

 

<strong>STAPPFULT:</strong> På Kontraskjæret i Oslo sentrum så Tyskland- og Argentina-supporterne VM-finalen side om side. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
STAPPFULT: På Kontraskjæret i Oslo sentrum så Tyskland- og Argentina-supporterne VM-finalen side om side. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer