- Dette er en drøm som går i oppfyllelse

Terje Formoe fikk en liten rolle i den nye Kaptein Sabeltann-filmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MAROKKO (Dagbladet): - Dette er jo som å komme til Lama Rama — et sted jeg skrev om første gang for over tjue år siden, sier Terje Formoe og smiler som en guttunge.

Denne uka besøkte han settet til den kommende Kaptein Sabeltann-filmen i Ouarzazate i Marokko, der filmteamet med regissørene Lisa Marie Gamlem og John Andreas Andersen i spissen, spiller inn flere storslagne fekte- og festscener i en borg bygd opp til Ridley Scott-filmen «Kingdom of Heaven».

 I november reiser Sabeltann og hans mannskap videre til Thailand og øya Krabi for å gjøre de siste opptakene til storfilmen. Scenene til sjøs med sjørøverskuta «Den sorte dame» ble spilt inn i Cornwall i England i september, og filmen skal etter planen ha premiere i september neste år.

Rekordbudsjett -Nå tar vi historien om Kaptein Sabeltann det store skrittet videre, og dette er noe jeg har drømt om veldig lenge. Endelig faller brikkene på plass, sier Terje Formoe, som neste år feirer 25-års jubileum for Kristiansands store sønn.

Da Sabeltann ble TV-serie i 2010 betalte Formoe størstedelen av regninga selv, nå er budsjettet på nærmere 50 millioner kroner — hvilket gjør «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» til den dyreste norske familiefilmen noensinne. Kaptein Sabeltann spilles av Kyrre Haugen Sydness, som tok over rollen Terje Formoe selv spilte i mange år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer