- Dette er en god dag for Dagbladets ansatte

Klubbleder Tore Bergsaker om oppkjøpet.

AVVENTENDE: Klubbleder Tore Bergsaker i Dagbladet sier stemningen blant de ansatte er avventende, men optimistisk. Foto: Hans Arne Vedlog.
AVVENTENDE: Klubbleder Tore Bergsaker i Dagbladet sier stemningen blant de ansatte er avventende, men optimistisk. Foto: Hans Arne Vedlog.Vis mer

(Dagbladet:) I dag ble det klart at Aller Media AS kjøper Dagbladet, herunder nettavisa db.no og nettsteder som som Kjendis.no, Se.no, 123Spill.no og Pressfire.no.

De ansatte ble informert på et allmøte klokka elleve i dag.

- En god dag Klokka tolv var det klubbmøte for de ansatte.

- Dette er en god dag for de ansatte i Dagbladet, sa klubbleder Tore Bergsaker etter møtet.

- Det ble for vanskelig å stå alene. Det viste seg at de eierne vi har verken var gode nok eller store nok til å kunne drive dette videre på den beste måten. Utviklingen viser at man trenger å være en del av noe større, fortsetter han.

- Optimistisk Klubblederen sier han opplever stemningen som optimistisk.

- De ansatte er avventende og spørrende. Men jeg tror folk er optimistiske. De skjønner at det er dette som måtte skje. Men det er ikke noen jubel, til det er folk for usikre, sier Bergsaker.

- Hva har klubben vært opptatt av i forhandlingene?

- Det har vært mange ting. Vi har vært opptatte av de publisistiske, at det å drive nyhetsavis er noe annet enn å drive ukeblader og kulørt presse. Det er viktig at eierne skjønner hvordan man opptrer som eier av et nyhetsmedium. Og så er vi opptatte av for eksempel pensjon for våre medlemmer, sier klubblederen.

Tett sammenvevd Klubben har ikke formelt deltatt i forhandlingene, men har kommet med innspill til sjefredaktør John Arne Markussen og administrerende direktør Tore Stangebye.

Og Bergsaker har tro på at de nye eierne har skjønt hvor tett sammenvevd nett og papir er i Dagbladet.

- Dagbladet blir et stadig mer digitalt mediehus. Det foregår en gradvis avvikling av papiravisa. Jeg håper jo at det går så sakte som mulig, og at man kan spille på to plattformer og hente journalistiske krefter fra hverandre. Jeg kan ikke skjønne annet enn at enhver rasjonell eier også tenker det, sier han og fortsetter:

- Det er en veldig dårlig idé å legge ned papiravisa Dagbladet. Det tror jeg alle skjønner.