Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dette er en nazizombie

Flere får du se i ny norsk film.

(Dagbladet.no): «Kill Buljo» har åpenbart gitt filmmiljøet i Nord-Norge ny selvtillit.

Nå står flere av de samme aktørene bak et nytt prosjekt - «Rød snø» - som etter planen skal få premiere til jul.

- Vi tenkte litt sånn: Hva er verre en en zombie? Jo, en nazizombie, forteller produsent Terje Strømstad til Dagbladet.no.

Zombier til avstøpning

I filmen møter vi åtte medisinstudenter som drar til Øksfjorden for å ha det gøy.

Problemet er at det hviler en forbannelse over stedet. Under snøen ligger nemlig en sjefsnazist kalt Herzog, og hans hær av blodtørstige zombier

- Vi kaller det en nazizombiehorrorkomedie, forteller Strømstad.

Han forteller at det har vært arbeidet med effekter i fire måneder allerede, og at 45 zombier nå er til avstøpning.

NAZIZOMBIER?: Nei, de som står bak den kommende norske filmen «Rød snø». Fra venstre: Skuespiller Ørjan Gamst, leder for FilmCamp Svein Andersen, produsent Terje Strømstad, leder for News On Request Tomas Evjen, regissør Tommy Wirkola og skuespiller Stig Frode Henriksen. Foto: RUNE NILSEN
NAZIZOMBIER?: Nei, de som står bak den kommende norske filmen «Rød snø». Fra venstre: Skuespiller Ørjan Gamst, leder for FilmCamp Svein Andersen, produsent Terje Strømstad, leder for News On Request Tomas Evjen, regissør Tommy Wirkola og skuespiller Stig Frode Henriksen. Foto: RUNE NILSEN Vis mer

Inspirert av «Indiana Jones»

Budsjettet blir på 13,4 millioner - langt mer enn «Kill Buljo», men ikke all verden med tanke på produksjonens størrelse.

Innspillingen starter i mars.

- Vi vil ha en stil som er såpass bisarr at folk går ut av kinosalen med et smil om munnen, forteller Strømstad, som også oppgir «Indiana Jones»-filmene som inspirasjon.

Dette er faktisk ikke første nazizombiefilmen som lages. En av de tidligere «mesterverkene» i sjangeren er «Night of the SS Zombies».

En annen er «Shock Waves» (1977), men den foregår på en tropisk øy.

- «Rød snø» blir i et kaldere miljø. Litt mer «zombies on ice», sier Strømstad.

PIONÉR INNEN SJANGEREN: «Shock Waves» fra 1977.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media