- Dette er en uvirkelig bruk av penger

Hamsun-biograf kaller Hamsunsenteret «et luftslott».

ÅPNES I DAG: Slik ser det nye Hamsunsenteret på Hamarøy ut. Prislappen nå er på 142 millioner kroner. Foto: ERNST FURUHATT/SALTEN MUSEUM
ÅPNES I DAG: Slik ser det nye Hamsunsenteret på Hamarøy ut. Prislappen nå er på 142 millioner kroner. Foto: ERNST FURUHATT/SALTEN MUSEUM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bygget er tegnet av arkitekten Steven Holl og har en samlet pris på 142 millioner kroner — 22 millioner kroner mer enn budsjettert.

- Dette er en uvirkelig bruk av penger, sier den kjente Knut Hamsun-biografen Ingar Sletten Kolloen.

I dag åpner kronprinsesse Mette-Marit Hamsunsenteret på Hamarøy i Nordland. Åpningen, på Knut Hamsuns 150-årsdag, toppes med folkefest der D.D.E. og Publiners spiller.

- Urealistisk Gjennom Dagbladet tar mannen som har dypdykket i den verdenskjente dikteren, et knallhardt oppgjør med bruken av penger på Hamarøy.

- Det er fascinerende galskap at man kan bruke så mye penger. De snakker mye om reiselivseffekten av senteret, men det er nok et luftslott. Utrolig få folk har besøkt Hamarøy hittil, og at det skal strømme tusener dit for å se bygget, det kan man håpe på, men det er neppe realistisk, sier Ingar Sletten Kolloen.

Nordland fylkeskommune er byggherre for senteret, og største bidragsyter med 89 millioner kroner. Fylkesrådsleder Odd Eriksen (Ap) har følgende umiddelbare kommentar til Kolloen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer