- Dette er en våt drøm

Eli Kari Gjengedal vil sette vær-densrekord.

VIL SETTE VERDENSREKORD: Eli Kari Gjengedal skal melde været i 24 timer fra et glass-studio på Damkirkeplassen ved Karl Johans gate. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VIL SETTE VERDENSREKORD: Eli Kari Gjengedal skal melde været i 24 timer fra et glass-studio på Damkirkeplassen ved Karl Johans gate. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

(Dagbladet): - Dette er en våt drøm for en værmelder som vanligvis blir kutta etter to og et halvt minutt på skjermen, sier Eli Kari Gjengedal (41) til Dagbladet.

I 12 år meldte hun været på TV 2, og ble fort kjent for sine mange stunts. I 2011 gjennomførte hun blant annet en værsending i romdrakt, og i sin siste sending på kanalen ble hun plutselig usynlig.

Etter en pause i TV 2, der hun blant annet var innom NRK, og ble spaltist i Dagbladets helgeavis, ble det i april kjent at hun gikk tilbake til TV 2, i den nyoppretta stillingen som værsjef.

Som værssjef har hun rukket å ansette Maiken Fosen som ny værmelder i kanalen, men onsdag 17. september får TV 2s seere se Gjengedal på TV selv.

Og seerne trenger ikke passe på klokka hvis de er interesserte i å få med seg den kjente værmelderens TV-sending - hun skal nemlig prøve å lede verdens lengste værmelding.

- Endelig har vi nok tid I et glass-studio på Damkirkeplassen rett ved Karl Johan i Oslo skal hun varsle været i 24 timer, og skal også prøve å sette verdensrekord. Hele sendingen vises på TV2.no, i tillegg til at Gjengedal skal ha alle værsendingene på TV 2 i det døgnet.

- Endelig har vi nok tid til å gå inn i alle fylker i Norge på en ordentlig måte. Vi skal snakke om hvert eneste lille dalfære dette landet har, vi skal ut i verden og se på forskjellige værfenomen, vi skal kåre folkets værmelder, vi skal snakke med andre værankere rundt omkring i verden - dette blir gøy, sier hun til Dagbladet, og legger til:

- Jeg skal varsle så lenge jeg orker, non stop. Jeg og to meterologer skal sitte og analysere været, og rett og slett melke verdens største snakkis: Været.

- Er du inspirert av «Hurtigruta: Minutt for minutt», og «Nasjonal strikkekveld»?

- Ja. Det er inspirert av alt mulig rart, men jeg tenker at når man kan arrangere en nasjonal strikkekveld, så kan man ha et nasjonal værdøgn.

- Vet aldri hva som kan skje For å sette verdensrekorden må hun holde ut i et døgn, og får kun fem minutter pause i timen.

- Jeg står på så lenge jeg orker. Men man vet aldri hva som kan skje i framtida, sier hun.

- Hva er vitsen med dette?

- Det er å sette fokus på vær. Vær er kjempeviktig og spennende, og vi som holder på med dette syns det er stas å få oppmerksomhet rundt det vi driver med. Vi bor i et av verdens mest værrike land, og da tenker jeg at er det noen som skal ha en verdensrekord i værmelding, så må det være Norge, sier hun, og legger til:

- I tillegg så er det veldig kult å ta verdensrekord, da.