Dette er en Xbox

... men det er ikke Microsoft som har laget den.

(Dagbladet.no): Det er ikke uvanlig at brukerne modifiserer spillmaskinene sine. Pc-brukerene er her i en klasse for seg, men også modding av spillkonsoller er vanlig.

I mange tilfeller skjer dette med pirathensikter - mens andre gjør det for å utvide funksjonalitetene til konsollene, slik at de for eksempel kan brukes som mediesentre eller spille utenlandske spill.

Noen konsollmoddere går imidlertid lengre enn andre, som for eksempel brukeren ghostavel på forumet Xbox-scene.com, som har designet en høyst uoffisiell Xbox mini.

Han så seg åpenbart lei av størrelsen og utformingen av den første Xbox-konsollen, og valgte å gjøre noen forandringer på den. Resultatet har vakt oppsikt, og er profilert på en rekke teknologisider rundt om på nettet.

Det modderen har gjort er å omskape den opprinnelig store og klumpete Microsoft-konsollen til en nettere og adskillig mindre boks med pleksiglass-ytre.

Det interne dvd-drevet er fjernet og erstattet av en langt større harddisk enn konsollens opprinnelige - planen er å lage en ekstern dvd-spillere senere. I tillegg er det innebygget støtte for trådløst nett, samt at ekstraleddet på kontrollerledningene er sløyfet for utseendets skyld.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg blant forumets brukere, som helt klart har lyst på en tilsvarende - foreløpig finnes bare denne ene. Selv om det ikke lenger gis ut spill til Xbox, er det ikke tvil om at konsollen fortsatt har sin tilhengerskare - uansett hensikt.

Faksimile: XBOX-SCENE.COM / GHOSTAVEL
Faksimile: XBOX-SCENE.COM / GHOSTAVEL Vis mer