DEBATT

Selvbestemt abort:

Dette er et gufs fra fortida. Norske verdier står på spill

Jeg skulle likt å vite hva likestillingsministeren mener om dette.

Taus: Hva mener likestillingsminister Linda Hofstad Helleland om Høyres abort-flørt?. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Taus: Hva mener likestillingsminister Linda Hofstad Helleland om Høyres abort-flørt?. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

En statsminister som bruker kvinnekroppen som forhandlingskort, en taus likestillingsminister og en helseminister som sammenligner homofili og Downs syndrom. Hva er det som skjer? Alt dette for å samarbeide med et lite parti? Et lite parti som ikke vil at kvinner skal bestemme over egen kropp, eller at personer av samme kjønn skal gifte seg.

Et gufs fra fortida. Det som er i ferd med å skje er skremmende for et likestilt Norge – jeg mener norske verdier står på spill.

Det er planlagt demonstrasjoner over hele landet for at kvinner skal få lov til å bestemme over sin egen kropp. Jeg mener det er skremmende at vi i 2018 i Norge må ut i gatene for å kjempe for selvbestemt abort. Da har likestillingen en lang vei å gå. Det er en skam at kvinnekroppen har blitt et forhandlingskort for å lokke Krf inn i regjering.

Jeg skulle likt å vite hva likestillingsministeren mener om dette. Er det greit å bruke kvinner som forhandlingskort? Er ikke kvinners rettigheter til å bestemme over egen kropp viktig for deg som statsråd for likestillingen her i Norge? Det er nå vi trenger en likestillingsminister som kjemper for norske verdier, det er nå kvinnene trenger din stemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer