DEBATT

Selvbestemt abort:

Dette er et gufs fra fortida. Norske verdier står på spill

Jeg skulle likt å vite hva likestillingsministeren mener om dette.

Taus: Hva mener likestillingsminister Linda Hofstad Helleland om Høyres abort-flørt?. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Taus: Hva mener likestillingsminister Linda Hofstad Helleland om Høyres abort-flørt?. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

En statsminister som bruker kvinnekroppen som forhandlingskort, en taus likestillingsminister og en helseminister som sammenligner homofili og Downs syndrom. Hva er det som skjer? Alt dette for å samarbeide med et lite parti? Et lite parti som ikke vil at kvinner skal bestemme over egen kropp, eller at personer av samme kjønn skal gifte seg.

Et gufs fra fortida. Det som er i ferd med å skje er skremmende for et likestilt Norge – jeg mener norske verdier står på spill.

Det er planlagt demonstrasjoner over hele landet for at kvinner skal få lov til å bestemme over sin egen kropp. Jeg mener det er skremmende at vi i 2018 i Norge må ut i gatene for å kjempe for selvbestemt abort. Da har likestillingen en lang vei å gå. Det er en skam at kvinnekroppen har blitt et forhandlingskort for å lokke Krf inn i regjering.

Jeg skulle likt å vite hva likestillingsministeren mener om dette. Er det greit å bruke kvinner som forhandlingskort? Er ikke kvinners rettigheter til å bestemme over egen kropp viktig for deg som statsråd for likestillingen her i Norge? Det er nå vi trenger en likestillingsminister som kjemper for norske verdier, det er nå kvinnene trenger din stemme.

Skal likestillingsministeren gå i demonstrasjonstog – blir du med og støtter høylytt at vi kvinner bestemmer og eier vår egen kropp?

Jeg skulle også likt å vite hva helseministeren tenkte på da han uttalte at han som homofil forstår hvorfor mennesker med Downs syndrom opplever dagens abortlov som diskriminerende. Jeg kommer fra et miljø der vi som homofile blir sett på som syke, tilbakestående eller besatt av djevelen. I mange år har jeg kjempet i et lukket miljø og fortalt at homofili verken er en forbannelse eller en sykdom.

Helseministeren er ikke akkurat med på å gjøre jobben min lettere. Jeg mener du slipper for lett unna fordi du selv er homofil, men du må huske at du er ikke bare homofil, du er statsråd også – statsråd for alle.

Jeg har lenge vært glad og stolt over likestillingen og friheten vi har i Norge. Det er med stolthet jeg forteller venner av meg i andre land hvor langt fremme Norge er når det gjelder likestilling og frihet. Det som er i ferd med å skje er en reversering av likestillingen, og det kan vi ikke tillate.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer