- Dette er feil på så mange nivåer

Skuespiller angrer på voldtektshumor i ny komedie.

(Dagbladet.no): En scene i den nye komedien til Seth Rogen, der filmens hovedperson utnytter en nesten bevisstløs kvinne seksuelt, har satt sinnene i kok i USA.

Ikke bare har feminister krevd en uforbeholden unnskyldning fra Rogen. Anna Faris, som spiller den voldtatte Brandi i «Observe and Report», mener selv scenen er så drøy at den ikke burde vært med i filmen.

- Når scenen ble spilt inn, lå jeg der og tenkte: Dette er feil på så mange nivåer, har Faris sagt til New York Magazine om filminnspillingen.

- Jeg trodde aldri filmstudioet kom til å ta det med i filmen, sier Faris.

- Hun sier den ene tingen som gjør det OK
Andre mener scenen er genial.

Filmkritiker Richard Corliss i Time Magazine mener det er det morsomste øyeblikket i filmen, og fra kinoer rapporteres det om latterbrøl idet Rogens rollefigur et øyeblikk ser ut til å ha kvaler ved å ha sex med den urørlige kvinnen, som likevel mumler at han skal fortsette.

- Når vi har sex og hun er bevisstløs, kan man føle hvordan publikum tenker; hvordan skal de komme seg ut av dette? Hva kan bli sagt eller gjort for at jeg ikke skal forlate denne kinoen i løpet av 30 sekunder? Og så sier hun den ene tingen som gjør at det er OK, sier Seth Rogen til Washington City Paper i forsvar for scenen.

- Voldtekt, ikke noe om og men
Spørsmålet er om Brandis replikk virkelig kan oppfattes som et samtykke til sex, siden filmen slår fast at hun har drukket adskillige tequilaer, tatt antidepressiva og blitt så ruset at hun kaster opp og knapt kan stå på beina.

- Dette er voldtekt, ikke noe om og men. Hvis du mumler en innrømmelse mens du ligger der og har blackout, er ikke det noe informert samtykke, sier Jennifer Storm, forfatter av en selvbiografisk bok om voldtekt, til ABC News.

Hun mener det verste med scenen er at den er med på å ufarliggjøre såkalte daterape-saker, hvor kvinner blir voldtatt av kjæresten sin.

«Observe and Report» kommer på norske kinoer 22. mai.

NY FILM: Anna Faris er butikkekspeditør, Seth Rogen er sikkerhetsvakt i "Observe and Report".
NY FILM: Anna Faris er butikkekspeditør, Seth Rogen er sikkerhetsvakt i "Observe and Report". Vis mer